Wienin liikennelaitos tuomittiin jättikorvauksiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

28.3.2010 Wienin liikennaelaitos tuomittiin jättikorvauksiin

Viime vuoden huhtikuussa itävaltalaienn "hovioikeus" päätti, että homotyöntekijän kiusaaminen Wienin liikennelaitoksella oli laitonta. Nyt on päätetty korvaussumma: 150 000 euroa.

Mies joutui kiusaamisen takia sairauslomalle. Esimiehet tiesivät kiusaamisesta, mutta eivät puuttuneet asiaan, vaan kiusattu erotettiin. Ero astui voimaan 31.8.2004. Oikeus päätti, että miehelle on maksettava palkan suuruinen korvaus tuosta päivästä lähtien. Aikaisemmin Wienin liikennelaitos ei ollut suostunut korvausten maksamiseen, ja poispotkittu joutui käymään uudelleen oikeudessa. Nyt vahingonkorvaus menee maksuun lähipäivinä.

Asia menee vielä uudelleen oikeuteen, koska mies vaatii hyvitystä sielullisista haitoista.

25.5.2009 Wienin liikennelaitoksella vakavaa kiusaamista

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Wieniläinen 38-vuotias raitiovaunukuljettaja joutui vuosien ajan kärsimään massiivisesta kiusaamisesta, koska hän on homo. Taukotuvalla vessan seinissä oli häväistyskirjoituksia. Auton renkaista päästettiin ilmat. Auton päälle heitettiin happoa. Jo vuonna 2001 hän kääntyi esimiesstensä puoleen, mutta he reagoivat torjuen koko asian. Kun hän halusi siirtoa, esimies muiden kuullen haukkui hänet hintiksi.

Kuski jäi pitkälle sairauslomalle uupumuksen vuoksi. Kun hän palasi töihin, hänet irtisanottiin vuonna 2004. Asia oli alimmassa oikeudessa 2008. Irtisanominen todettiin laittomaksi, koska sairastumisen syynä olivat olosuhteet työpaikalla. Työnantaja ei myöskään ryhtynyt toimenpiteisiin estääkseen kiusaamista. Työnantaja sai alioikeuden päätöksessä kovat moitteet.

Nyt on myös ylempi oikeusaste todennut, että irtisanominen on laiton. Kuskille ei ole maksettu palkkaa aikaisemman päätöksen vaatimalla tavalla, joten nyt on maksettavaa kertynyt jo 200 000 euroa ja vahingonkorvaukset päälle.

Alkuperäinen uutinen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!