Homoavioliitto: Tuhannet marssivat New Yorkissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

New Yorkissa oli viikonloppuna mielenosoitukset homoavioliittojen puolesta ja niitä vastaan. Kuvernööri David Paterson ja pormestari Michael Bloomberg puhuivat ensimmäisessä mielenosoituksessa homojen avioliiton puolesta. Mukana oli monia tv- ja elokuvatähtiä, kuten Cynthia Nixon.

Hieman myöhemmin oli kuvernöörin toimiston edessä uusi mielenosoitus, joka vastusti homojen avioliittoja. Tapahtuman järjestäjiä olivat espanjalaiset papit. Tässä mielenosoituksessa puhui myös demokraattinen senaattori Ruben Diaz, joka on demokraattisessa puolessa ankara homoavioliittojen vastustaja. Hän on päätoimisesti helluntailiikkeessä saarnaajana. Hänen puoluetoverinsa Paterson näkee homoliitot kansalaisoikeutena.

New Yorkin edustajainhuone on päättänyt avioliiton avaamisesta homoille ja lesboille äänin 89 puolesta, 52 vastaan. Nyt on vielä auki, tukeeko senaatti tätä lakia. Vaikka demokraatteja on senaatissa enemmistö, jotkut demokraatit vastustavat homoliittoja uskonnollisista syistä. Republikaanien joukosta ei ole löytynyt vielä ainoatakaan homoliittojen puolestapuhujaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Video

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!