San Franciscossa ei homoavioliitoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

San Franciscon on välittömästi lopetettava homoavioliittojen solmiminen, päätti Kalifornian korkein oikeus torstaina. Viranomaiset lopettivat avioliittolupien myöntämisen vain muutamia minuutteja sen jälkeen kun oikeus oli antanut päätöksensä asiasta.

Liittoja ehdittiin solmia noin 3 700 sen jälkeen, kun kaupungin uusi pormestari Gavin Newsom julisti helmikuun alkupuolella, että homoparien vihkikielto on USA:n perustuslain vastainen ja määräsi viranomaiset hyväksymään samaa sukupuolta olevien liitot. Liittojen kieltämistä ajaneet konservatiivit ovat iloinneet korkeimman oikeuden päätöksestä.

Korkein oikeus sanoo päätöksen perustuvan Kalifornian perhelakiin, joka määrittelee avioliiton miehen ja naisen väliseklsi. Riita asiasta alkoi helmikuun puolessavälissä, kun San Franciscon kaupunginjohtaja määräsi kaupungin hallinnon myöntämään avioliittolupia samaa sukupuolta oleville, hänen katsottuaan kiellon olevan vastoin USA:n perustuslakia.

Asiaa puidaan korkeimmassa oikeudessa seuraavan kerran alkukesästä, jonka jälkeen tilanne voi muuttua. Tällä hetkellä runsas 2 500 samaa sukupuolta olevaa naimisiin haluavaa pariskuntaa on jonossa. Kaupunki on nostanut alemmassa tuomioistuimessa kanteen, jonka mukaan kielto rikkoo homojen oikeuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!