Riika: Vuoden argumentti

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Ruotsin RFSL:n varanpuheenjohtaja kertoo QX:n sivuilla vaikutelmiaan Riiasta. Nyt saatiin todiste siitä, että tulevaisuudessa paraati voidaan pitää suljetun puiston ulkopuolella. Marssilla oli mukana väkeä Ruotsista ja Tanskasta. Amnestylla oli edustajia 23 maasta. Hollannin suurlähetttiläs oli mukana marssimassa.

Ulkomaiset osanottajat merkitsevät sitä, että kansainvälinen media kiinnostuu. Eri maiden liput kertoivat, että ihmiset ovat tulleet monista maista. Kuitenkin positiivisena pidettiin, että puolet paraatin osanottajista oli latvialaisia. Aikaisemmin ulkomaalaiset ovat olleet pääosassa.

Vastamielenosoittajia oli noin 1000. Väkivaltaisuuksia ei ollut. Keskityttiin vain oman sanoman näkyvillepanoon. Se oli: Gay Pride = AIDS PRIDE. Vastamielenosoittajat huutelivat, että "te ette voi saada lapsia – sen takia teille eivät kuulu ihmisoikeudet". Sitä voi pitää "vuoden argumenttina".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paraatin jälkeen oli puiston lavalla vähän ohjelmaa, ja puistosta voitiin poistua täysin rauhassa. Perjantaina, kun vietettiin elokuvajuhlaa, teatteriin ryntäsi uusnatseja. Vartijat poistivat joukon.

Tanskalainen kansanedustaja Kamal Qeresh on ollut paikalla Amnestyn tarkkailijana. Hän joutui perjantai-iltana poistumaan eräästä krouvista taksilla, koska häntä uhkailtiin. Siellä oli jokin joukkio, joka uhosi, että homot pahoinpidellään lauantain paraatissa.

1 kommenttia