Ruotsalaisministeriä ei haluttu tavata Riiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Ruotsin tasa-arvo- ja integraatioministeri Nyamko Sabuni vieraili perjantaina Riiassa. Ainoakaan latvialainen ministeri ei halunnut tavata Sabunia. Siitä huolimatta hänellä oli työntäyteinen päivä. Hän osallistui Baltic Priden poliittiseen keskusteluun ja iltapäivällä kävi ruotsalaisessa Article 1 –näyttelyssä, joka on nyt Riiassa.

Nyamko Sabuni on iloinen, että Latvian oikeusjärjestelmä toimii ja pride-kielto kumottiin. Hän sanoo haluavansa tukea Latvian HLBTI-liikettä. Mutta hän haluaa myös osoittaa kolleegoilleen, että nämä ovat tärkeitä asioita. Yksikään latvialaisministeri ei halunnut tavata häntä eikä olla mukana poliittisessa keskustelussa. Tämä voi kertoa siitä, että poliitikot haluavat pitää näissä kysymyksissä matalaa profiilia. Mutta mukana voi olla myös homofobiaa.

Nyamkon viesti politiikka-keskustelussa oli, että EU:n pitää voimakkaammin toimia ihmisoikeuksien ja HLBTI-oikeuksien puolesta. Ennen EU-jäseneksi pääsyä maat käyvät tarkan kontrollin. Mutta puuttuu seurantasysteemi eikä ole mitään keinoa niitä vastaan, jotka eivät noudata yhteisesti sovittuja arvoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ruotsista on tulossa EU:n puheenjohtajamaa. HLBTI-kysymykset nostetaan sinä aikana esiin. Tulossa on Equality-konferenssi, jossa näistä asioista keskustellaan. Sellaisia aiheita, joista pitäsii enemmän puhua, ovat mm. parisuhdeväkivalta ja lasten asema niissä perheissä, joissa elää kunnia-traditioita. HLBTI-nuoret voivat tutkimusten mukaan huonommin kuin muut nuoret.

(QX:n haastattelusta referoituna)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!