Huonoja uutisia Moldovasta

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Ruotsin HLBTI-järjestön RFSL:n puheenjohtaja Sören Juvas oli mukana Moldovan pride-tapahtumassa. Poliisi otti hänet kiinni ja vei poliisiasemalle. Kun hänet vapautettiin, poliisiaseman ulkopuolella miesjoukko hakkasi hänet pahasti.

*****

Univormuissaan olevat poliisit ottivat Sören Juvasin kiinni sunnuntain jälkeisenä yönä kadulla. Dagens Nyheterin mukaan se tapahtui perjantain jälkeisenä yönä. Hänet vietiin poiisiasemalle ja haluttiin tietää, miksi hän oleskelee Moldovassa. Hän kertoi olevansa pride-juhlissa. Sören vapautettiin, mutta ulkona 5 miehen joukko iski kimppuun. Hän sai erilaisia haavoja ja mustelmia.

Moldovian HLBTI-järjstö on vakuuttunut, että pahoinpitelijät olivat poliiseja tai joukkio, jolle poliisi antoi vinkin. Pride-vieraita haluttiin konkreettisesti pelotella.


Priden mielenosoitus peruttiin

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Moldovan Priden järjestäjät peruivat mielenosoituksen kaupungin kaduilla. Mielenosoituksella oli tarkoitus vauhdittaa syrjintäsuojalain eteenpäin menoa, mutta uhka mielensoitusta vastaan oli liian suuri. Uskonnolliset piirit olivat kutsuneet Moldovaan ääriuskonnollisen amerikkalaisen Paul Cameronin. Cameron kävi ensin Puolassa, mutta siellä homoseminaari peruutettiin. Ja sitten hän tuli Moldovaan ollakseen mukana homojen vastaisessa mielenosoituksessa. Cameron on perustanut Amerikkaan Family Research Instituitin (FRI) ja hän on käynyt informaatiosotaa homoja vastaan.

Pride-juhliin osallistui ihmisiä eri puolilta entisen Neuvostoliiton aluetta. Lauantaina laskettiin kukkia sodan muistomerkille (paikkaan jossa natsit tappoivat juutalaisia). Paikalla oli siviilipukuisia poliiseja filmaamassa, mutta kukkien lasku sujui ilman välikohtauksia.

Päivien aikana jaettiin myös siviilirohkeuspalkintoja. Palkinnon sai äiti, joka omassa kylässään on täysin eristetty. Oli selvinnyt, että hänen poikansa on homo.

RFSL:n lehdistötiedote

RFSL:n lehdistötiedote
Moldovan priden tapahtumista

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!