Budapestin Pride: romanit, juutalaiset ja homot yhdessä?

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Budapestilainen karhu-sivusto ei ole maailman vapaamielisin. Eilen sivulla julkaistiin Budapestin Priden julisteita, ja niistä käy ilmi, että Budapestin Pride kokoaa yhteen useita vainottuja vähemmistöjä. Julisteessa on juutalaisten ja romanien symbolit ja tukijana on Unkarin liberaalipuolue SZDSZ. Karhu-sviusto suhtautuu ajatukseen erittäin penseässti.

Unkaria on jo parin vuoden ajan terrorisoinut Unkarin kaarti -niminen puolisotilaallinen äärijärjestö. He marssivat romanikylien läpi sotilasmuodostelmissa ja tarkoituksena on "pelotella mustalaisia". Noin kymmenen romania on tapettu vuoden kuluessa eri puolilla maata. Poliisi on perustanut erityisen tutkimusryhmän selvittämään surmia. Usein niihin on liittynyt kotien tuhopoltot.

Kansan asenne romaneihin ja homoihin on hyvin kielteinen. Nyt on kiihotustyö käynnissä juutalaisia vastaan. Juutalaiset ovat kuulemma palanneet Unkariin. He ostavat vähä vähältä pankit ja kiinteistöt, ja kohta koko maa on juutalaisten hallussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mielenkiintoinen asetelma tällainen yhdistetty sorrettujen vähemmistöjen Pride. Julisteessa on pelkkiä romanimiehiä. Vai onko tämä vain jokin pila ja ääriryhmien provokaatio?

Nähdäänkö vihattujen vähemmistöjen yhteinen pride? Vai onko tämä provokaatio?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!