Riika: Baltic Pride sai marssiluvan myös puiston ulkopuolelle

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Baltic Pride järjestetään tänä vuonna 15.-17. toukokuuta. Marssi on lauantaina 16.5.2009 alkaen klo 12. Paikka on sama kuin kaksi vuotta sitten: Vermanes-puisto. Korkeat aidat ympäröivät puistoa ja poliisi vahvistaa sitä mellakka-aidoilla. Tänä vuonna reitti kuitenkin laajenee myös puiston ulkopulelle. Lyhyt matka marssitaan viereisiä katuja pitkin.

"Ystävyydenpäivät" eli Baltic Pride alkaa lehdistökonferenssilla ja poliittisella keskustelulla, aiheena se, miten päästään sisään sosiaaliseen yhteisöön kriisin aikoina. Mukana on kansallisia poliitikkoja ja Ruotsin tasa-arvoministeri Nijamko Sabuni.

Baltic Pride järjestetään yhteistyössä virolaisten ja liettualaisten kanssa. Kaikissa näissä maissa yhteiskunnallinen tilanne on erilainen, mutta yhteinen tavoite on selvä: yhteiskunta, jossa voi elää ja tehdä työtä muiden kanssa. Näin asian ilmaisi latvialainen aktivisti Linda Freimane.

Liettualaisia edustaa Liettuan Gay Liiga ja sen puheenjohtaja Vladimir Simonk. Virosta aktiivisina ovat toimineet Viron Geinuoret. Madl Saluvere sanoo, että tämä on hieno tilaisuus osoittaa Baltian maiden yhteisyyttä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Alkuperäinen juttu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!