Homofobiaa vastaan suvaitsevaisuuden ja hyväksymisen puolesta

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Saimy Swärd, Setan hallituksen varajäsen, muistuttaa Setan blogissa, että samaan aikaan, kun vietetään kansainvälistä homofobian vastaista päivää, Riiassa vietetään Baltic Pride –tapahtumaa. Samana viikonloppuna on myös Eurovision laulukilpailujen finaali ja Moskovassa Slavic Pride, mikäli sitä ei tukahduteta.

Riiassa on jo edellisinä vuosina pidetty pride-tapahtumia, tosin mellakka-aitojen takana. Mellakkapoliisi on suojellut mielenosoituksia homofobisilta katsojilta. Siellä ei olla yhtä pitkällä kuin Pohjoismaissa.

Tukholman Pride, jossa oli 20 000 osanottajaa ja satojatuhansia katsojia, on erityinen esimerkki siitä, miten koko kaupunki muuttuu suureksi karnevaaliksi. Suomessa pride-paraatit eivät ole yhtä suuria, mutta väkimäärä lisääntyy. On positiivisia merkkejä ja lisääntyvää hyväksyntää.

Nyt on tuettava naapureita idässä ja etelässä, kun he taistelevat vihaa, väkivaltaa ja homofobiaa vastaan, tasavertaisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta. Tukea voi osoittaa eri tavoin:

Monet matkustavat Riikaan , missä festivaali pidetään 15.-17. toukokuuta. Paraati on lauantaina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pitkällä tähtäimellä voi vaikuttaa niin, että äänestää EU-vaaleissa ehdokasta, joka on allekirjoittanut ILGA Europen julistuksen ja tällä tavoin haluaa tasavertaisemman ja oikeudenmukaisemman Euroopan.

Voi myös henkilökohtaisella tasolla toimia niin, että puhuu ystäville ja tutuille, että on yhä maita, joissa HLBT-ihmiset kohtaavat vihaa, suvaitsemattomuutta ja väkivaltaa.

Ja kaikki ne, jotka ovat Helsingissä 17. toukokuuta, voivat osallistua homofobian vastaisen päivän tapahtumiin. Sillä tavoin voi ilmaista solidaarisuutensa kaikille niille, jotka edelleenkään eivät voi avoimesti ilmaista identiteettiään, vaan siitä koituu uhka omalle elämälle.

Setan blogi kokonaisuudessaan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!