EuroPride-kuukausi alkoi Zürichissä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006


Lauantaina 2.5.2009 alkoi Zürichissä EuroPride-kuukausi. Viime vuodesta alkaen "Perhelobbaus Sveitsi" on kiihottanut mieliä EuroPrideä vastaan. Protestikirjeissä hyökätään homojen suurtapahtumaa vastaan. Perhelobbyn (Familienlobby Schweiz) kotisivulla kuvataan, että EuroPride mainostaa elämäntyyliä, joka johtaa suureen onnettomuuteen.

EuroPriden järjestäjille on tullut perhelobbyn lähettämiä kirjeitä, joissa pride-järjestäjiä kutsutaan homoperserei'iksi. Homous on Jumalan tahdon vastaista ja se on koko ihmiskuntaa tuhoava synti. EuroPriden järjestäjät ovat tehneet rikosilmoituksen perhelobbyn johtajaa vastaan. Ongelmana vain on, että syrjintäsuoja Sveitsissä on hyvin kapea, eikä siihen kuulu seksuaalinen suuntautuminen. On jouduttu etsimään laista muita perusteita, joiden mukaan herjauskampanja olisi laitonta.

Perhelobbyn johtaja pesee kätensä asiasta. Hän ei ole niitä kirjeitä lähetellyt, vaan ainoastaan kehottanut kannattajiaan suoraan toimintaan eli sorvaamaan kirjeitä EuroPrideä vastaan.

EuroPrideen kuuluu kuukauden aikana 220 erilaista tilaisuutta. Eilen tapahtuma avattiin konsertilla. Toukokuu on "Warmer Mai" (homohtava toukokuu). EuroPride päättyy 5.-6. kesäkuuta kaupunkijuhlaan ja 2,5 km pitkään paraatiin. Puolestapuhujana on Zürichin tuore lesbopormestari Corine Mauch. Tapahtumaan odotetaan 50 000 homoja ja lesboa ympäri Eurooppaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

EuroPriden kotisivu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!