HLBTI-aiheinen EU-vaalitapahtuma pidettiin Annantalossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

"Etelä-Suomen Vasemmistonuoret sekä Vasemmistonuorten Sukupuolten tasa-arvon ja seksuaalisen moninaisuuden työryhmä järjestivät eilen 2.5.2009 Helsingissä Annantalossa seminaarin "Ihan homona Euroopassa? Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt Euroopan unionissa". Osanottajia oli vain kourallinen. Ulkona paistoi keväinen päivä.

Seminaarissa oli paneeli, jossa puhuivat Setan puheenjohtaja Outi Hannula, ent. kansanedustaja ja europarlamentaarikko Outi Ojala ja taiteilija Kiba Lumberg. Paneelin puheita kommentoivat vasemmistonuorten europarlamenttiehdokkaat Anna Mikkola ja Jussi Saramo.

*****

Muut puolueet eivät ole kertoneet HLBTI-tapahtumista. Ennakkotietojen mukaan Seta järjestää vaalipaneelin toukokuun 17. päivänä eli homofobian vastaisena päivänä.

Audio
Muutama lyhyt ääninäyte käydystä keskustelusta
Audio
Paneelin osanottajat esittelevät itsensä ranneliikkeen kuulijoille
Audio
Eurovaaliehdokkaat Jussi Saramo ja Anna Mikkola esittelevät itsensä ranneliikkeen kuulijoille
Audio
Paneelissa Setan puheenjohtaja Outi Hannula kertoi aluksi, miten Seta osallistuu EU-parlamentin vaaleihin.
Audio
Outi Ojala teki aikoinaan ensimmäisenä ehdotuksen laiksi rekisteröidyistä parisuhteista. Hän on myös EU-parlamentissa ollut aktiivinen.
Audio
Paneelissa Kiba Lumberg kertoi persoonalliseen tyyliinsä arjen syrjinnästä. Hän tietää asian, koska hän kuuluu ainakin kahteen syrjittyyn vähemmistöön.
Audio
Anna Mikkola kommentoi paneelin puheenvuoroja ja kertoi kokemuksiaan Brysselistä. Hän on ollut Esko Seppäsen avustajana, joten kokemusta EU:sta on jo kertynyt aika paljon.
Audio
Jussi Saramo nosti erityisesti esiin Itä- Euroopan tilanteen. Sieltä saattaa europarlamenttiin nousta hyvin äärimmäisesti ajattelevia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Kopioin tähän nyt lisätiedot Facebookista:

Aika: 2.5. klo 13–16
Paikka: Annantalon auditorio, 2. krs (Annankatu 30, Helsinki)

"Miten Euroopassa tuetaan seksuaalista ja sukupuolista moninaisuutta? Miten EU voi edistää yhdenvertaisuutta? Mukana keskustelussa SETAn puheenjohtaja Outi Hannula, taiteilija Kiba Lumberg ja Outi Ojala. Keskustelua kommentoivat nuoret eurovaaliehdokkaat Anna Mikkola ja Jussi Saramo."

Jos ei pääse paikalle, kannattaa tutustua Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden samasta aiheesta pari vuotta sitten tekemään nettisivustoon: http://www.vino.fi/hlbt-eu/