Pietarissa mielenosoitus: suut teipattuina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006


Lauantaina n.70 henkeä kulki pitkin Nevski Prospektia suut teipattuina. Sillä haluttiin näyttää, että yhteiskunta vaatii HLBT-ihmisiä vaikenemaan. Puolen tunnin aikana jaettiin 4000 lentolehtistä. Ohikulkijoiden reaktiot olivat positiivisia.

Exit-nettisivulla kerrotaan aktiosta. Tempauksia on ollut useita viime vuosina. HLBT-yhteisöstä on tullut kiinteämpi ja monet pitävät tärkeänä, että jotain tehdään tilanteen parantamiseksi. Ihmiset eivät ole kiinnostuneita pelkästään bileistä vaan myös ihmisoikeuksista.

Monet journalistit kutsuivat tapahtumaa gayparaatiksi. Sitä se ei ole, vaan kyseessä on Day of Silence -tapahtuma. Niitä järjestetään ympäri maailmaa. Pietarissa päivään liittyviä tapahtumia on ollut eilen ja tänään.

*****

Viikolla on kerrottu myös HLBT-elokuvajuhlista Pietarissa. Saksan suurlähetystö on auttanut järjestelyissä, ja Pietariin on saatu Berliinin elokuvajuhlien homo- ja lesboelokuvien sarjassa olleita filmejä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuonna viranomaiset osittain estivät filmijuhlan. Esityspaikoille tehtiin palotarkastukset ja yleisötilaisuudet kiellettiin.

Kuva tapahtumasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!