Berliinissä kansanäänestys: Etiikka voitti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Kansanäänestyksessä sunnuntaina 26.4.2009 etiikan kannattajat voittivat, tulos 51,3%. Pro Reli eli uskonnonopetusta pakolliseksi vaihtoehdoksi vaativat saivat 48,5%. Äänestysvilkkaus oli 29,2%.

Taustaa


On ollut hieman vaikea hahmottaa, mistä Berliinin sunnuntaisessa kansanäänestyksessä äänestetään. Siegessäule-lehti selittää asian näin:

Berliinin kouluissa uskonnonopetus on ollut vapaaehtoista. Ennen 1.-6. luokilla on tarjottu pääasiassa kunkin uskontokunnan mukaista uskonnonopetusta. Luokilla 7-10 kaikille on ollut pakollinen etiikanopetus. Uskonto on ollut vapaaehtoisaineena. Nyt Pro Reli -yhdistys on saanut aikaan kansanäänestyksen. Pro Reli vaatii, että myös luokilla 7-10 jokainen saa itse (perhe) päättää, haluaako uskontoa vai etiikkaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Etiikan kannattajat sanovat, että jos pakollisesta etiikasta tehdään vapaaehtoista, käy niin, että esim. erilaiset maahanmuuttajat häipyvät omille uskontotunneilleen, eikä ole mitään kaikille yhteistä elämäntapaan ja arvoihin liittyvää oppiainetta.

"Pakkoetiikka" kuulostaa pahalta. Mutta koulussa on monia "pakkoaineita": matematiikka, äiidnkieli, yms. Homojärjestöt kehottavat myös HLBT-väestöä uurnille etiikan puolesta. Etiikka on ainoa aine, jossa käsitellään erilaisia elämäntapoja ja muiden kunnioittamista. Etiikan tunneilla käsitellään myös homovihaa. On tärkeää, että siinä opetuksessa ovat mukana kaikki koululaiset.

1 kommenttia

Tässä ainakin järki voitti.