Homovastaisuus lähentää idän ja lännen kirkot?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Gayrussia-sivusto kertoo, että paavi toivoo katolisen ja ortodoksisen kirkon yhteistyötä taistelussa homoseksuaalisuutta vastaan. Tämän hän lausui lauantaina vierailullaan Kyproksella ja tavatessaan idän kirkon johtajia. Hän toivoi, että kirkkojen ero, joka alkoi 1054, on pian ohi.

Ortodoksinen kirkko on tällä hetkellä hyvin homokielteinen. Moskovan patriarkka kannattaa homojen perustuslaillisten oikeuksien rajoittamista ja monet ortodoksisten järjestöjen edustajat ovat valmiit väkivaltaan homoja vastaan.

(Gayrussia, käännöskoneen antamasta englanninkielisestä tekstistä suomeksi)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Tämä on siis aivan likaista kirkkojen välistä politiikkaa, johon homot kelpaavat välineeksi. Aikaisemmin tuohon samaan käytettiin juutalaisia.
Oikeaa rasismia rumimmillaan.
Paavi ei ole käynyt Kyproksessa. Sen sijaan Kyproksen ortodoksinen arkkipiispa Krysostomos II on juuri päättänyt kuusipäiväisen vierailunsa Roomassa ja keskustellut muiden muassa paavin kanssa.

http://www.iht.com/articles/ap/2007/06/18/europe/EU-GEN-Vatican-Orthodox.php

Gayrussia viitannee tähän Pinknewsin artikkeliin:

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-4666.html

Tämä olikin ainoa löytämäni lähde, jonka mukaan paavi olisi juonimassa homoja vastaan yhdessä ortodoksikirkon kanssa. Voi olla, että joitakin keskinäisiä moraalisia kehuja on lausuttukin. Mutta en kuitenkaan lähtisi rakentamaan salaliittoteorioita pelkän Pinknewsin uutisen varaan.