Frankfurtiin yhteishauta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Frankfurtin aids-tukikeskus suunnittelee yhteishautaa sellaisille aidsiin menehtyneille, joilla ei ole omaisia tai joiden suhteet omaisiin ovat olleet poikki. Tällaisen hautapaikan voivat saada myös ulkomailta tulleet aidsiin kuolleet. Paikka ei olisi "salainen" niin kuin ennen köyhien yhteishaudat, vaan se olisi hyvin hoidettu hautapaikka, jossa vainajia kunnioitetaan. Monelle sellaiselle, joka tietää, että aikaa on enää vähän, voi olla rauhoittava ajatus, että hän tietää, mihin kuoltuaan joutuu.

Asiasta on jo neuvoteltu Frankfurtin päähautausmaan kanssa, ja huhtikuulla yritetään saada paikka valmiiksi. Hautamuistomerkistä oli kilpailu viime vuonna. Yhteishauta on suunniteltu 100 vainajalle.
Kuva:
http://www.aeternitas.de/inhalt/news_und_trends/2007_10_08__14_21_39/show_data

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Frankfurtin hautausmaiden yhteydessä on muutakin yhteisöllistä toimintaa. Pankkialalla toimiva Timo (30v) sanoo, että hän on käynyt hautausmaalla vain joskus, kun joku on haudattu. Sen sijaan Konstanze (46v) pitää hautausmaata viehättävänä suurena puistona, jossa hautakivet kertovat historiaa. Tämän tästä hän törmää hautoihin, joista ei ole pidetty huolta vuosikymmeniin. Vielä 1980-luvulla sellaiset haudat poistettiin ja kivet vietiin pois. Armon saivat vain kuuluisuuksien haudat, kuten Schopenhauerin, Goethen rakastetun, Marianen tai entisten pormestareiden haudat.

Nykyisin mielenkiintoiset hautakivet suojellaan. Sitten etsitään haudalle vapaaehtoisia "kummeja", jotka ottavat haudan hoitaakseen. Homot ja lesbot ovat lähteneet mukaan. Georg Linde, Frankfurt-gay-web-sivuston tekijä, sanoo, että hänellä on hoidossaan kaksi hautaa. Hän on kunnostanut hautojen kivet. Samalla hän on saanut hautoihin oikeudet. Hänet tai hänen ystävänsä voidaan tulevaisuudessa haudata näihin hautoihin. Aluksi hän halusi tulla haudatuksi nimettömänä, mutta nyt hänellä on paikka. Haudalla on jugend-tyylinen kivi, ja siinä on maahan langennut enkeli.

Myös Hans Peter Hoogenilla, Cafe Grössenwahnin isännällä on hoidossaan hauta. Kivessä on neitsyt Maria ja Johannes Kastaja. Christian Setzepfandt, aids-tukikeskuksen johtaja ja kaupunkiopas kertoo, että aids-tukikeskus on myös saanut apua tällaisilta "kummeilta". Nyt huhtikuussa on sitten tulossa tämä yhteishauta aidsiin kuolleille.

Hautausmailla sininen merkkipaalu kertoo, että hautaa hoitaa joku "kummi".
(GAB)