Second Lifeen vaaditaan rikostutkintaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Itävallan radiosta:

Muutama päivä sitten Itävallan konservatiivisen kansanpuolueen ÖVP:n lakiasioista vastaava Heribert Donnerbauer ehdotti, että jos joku ”Second Life”-virtuaalimaailmassa harjoittaa seksiä lapselta näyttävän avatarin kanssa, siitä on tultava oikeudellisia seuraamuksia. Herää kysymys: onko virtuaalirikos yhtä rangaistava kuin tosimaailman rikos. Ja millaisen valvonnan yhteiskunta asettaa Second Lifeen.

Aikuisille Second Life on tarjonnut kaikenlaista: asuntoja, firmoja, huvipuistoja, Ruotsilla on yksi edustusto (jossa ei ole käynyt juuri kukaan), mutta siellä on myös bordelleja, gaybaareja ja sadomasokistiklubeja. Jokainen voi valita sellaisen ulkonäön kuin haluaa. Voi olla vihreätukkainen punkkari, lihaskimppu minibikineissä, jne jne. Jotkut ovat robotteja, toiset haluavat olla lapsia.

Avataret voivat harjoittaa seksiä. Jäykän peniksen voi ostaa tai sen saa lahjaksi joltain toiselta (copy paste). Avatareen saa myös rytmisen pano-liikehdinnän. Ja sitten on näitä aikuinen-lapsi –kohtaamisia.

Kansanpuolueen edustaja sanoi, että sinne pitää saada valvonta ja rangaistukset. Muuten käy niin, että siellä alkanutta suhdetta jatketaan jossain tosielämän tilanteessa. Virtuaalisuhteesta voi saada kimmokkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Second Lifen suunnittelijat ovat jo ryhtyneet toimenpiteisiin. Alle 18-vuotiaalta näyttävät eivät enää ole toivottuja ”mature”-osastoille. Aikuisten välisiin suhteisiin ei puututa, vaikka ne olisivat saman sukupuolen välisiä.

Nyt odotetaan, että syyttäjävirasto ottaisi kantaa virtuaalirikoksiin.

1 kommenttia

Hahhah... Paljonkohan toisen tappamisesta kirveellä tai vasaralla hakkaamalla pitäisi saada linnaa, verkossa siis? Sitähän tapahtuu WoW:ssa ihan jatkuvasti.