Pormestarien tapaaminen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Moskovan pormestari Juri Luzkov on jälleen matkustamassa suurten pääkaupunkien pormestareiden kokoukseen Pariisiin. Mukana ovat Lontoon, Pariisin, Berliinin ja Moskovan pormestarit. Tapaaminen pidetään Pariisin kaupungintalossa 18.-19.2.2008.

Luzkov on ilmoittanut, että Moskovassa ei pidetä gay pride-paraateja hänen virkauransa aikana ja että homoparaatit ovat saatanallisia. Nyt on tarkoituksena järjestää Pariisissa protestimielenositus Moskovan pormestaria vastaan. Asiaa ovat puuhaamassa venäläiset HLBTI-aktivistit. Kaikki mielenosoitukset Moskovassa on miliisin toimesta lopetettu heti alkuunsa.
(PinkNews)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Pormestaritason tapaaminen tänään ja huomenna


Neljän pääkaupungin pormestarit tapaavat juuri Pariisissa. Mukana on Pariisin, Berliinin, Lontoon ja Moskovan pormestarit. Ensimmäisen kerran pormestarit tapasivat vuonna 2006 Moskovassa ja viime vuonna Lontoossa. Nyt ollaan Pariisissa.

Edellisillä kerroilla kokoontumisen lopussa on ollut lehdistötilaisuus. Se on kuitenkin keskittynyt aika paljon Moskovan asioihin ja erityisesti siihen, miksi gay-paraatit ovat kiellettyjä Moskovassa. Tänä vuonna ohjelmaan on tehty muutos. Huomenna ei ole tiedotustilaisuutta lehdistölle, vaan pormestarit tapaavat alempia virkamiehiä.

Viime vuonna tilanne oli kiusallinen, kun Moskovan pormestari Lushkov Berliinin ja Pariisin pormestarien läsnäollessa tuomitsi homouden luonnottomaksi. Kumpikin on avoimesti homo. Lehdistötilaisuuteen Lontoossa osallistui myös moskovalainen homoaktivisti Nikolaj Aleksejev ja Lushkovin lehdistöpäällikkö kävi häneen käsiksi.