Florida: Seksin ostosta poliisilta tuli rangaistus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Republikaanien edustaja Bob Allen on ollut homojen oikeuksien kiivas vastustaja jo pitkään. Heinäkuussa hän tarjosi siviilipukuiselle poliisille puiston herrainhuoneessa 20 dollaria imutuksesta. Hänet on nyt oikeudessa todettu syylliseksi. Tuomio annetaan ensi viikolla. Se voi olla 60 päivää linnaa ja 500 dollarin sakot.

Republikaaneille toistuvat seksiskandaalit ovat erityisen harmillisia juuri vaalien lähestyessä. USA:n vaalikampanjointiin kuuluu vastapuolen lokaaminen kaikin mahdollisin keinoin. Jokainen tällainen uutinen pistää minut miettimään, josko takana olisi poliittisia vaikuttimia. Ainakin uutishersyttely on juuri sitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Anglosaksisessa maailmassa on ollut tunnetusti hyväksyttynä käytäntönä, että komeita nuoria poliisimiehiä lähetetään houkutuslinnuiksi yleisiin käymälöihin. Britanniassa metodista lienee luovuttu mutta USA:ssa se on edelleen melko normaalia. Olen joskus kuullut vanhojen ukkojen kertovan (varmaan on kyseessä citylegenda) kuinka joskus 1950-luvulla siveyspoliisi käytti naispuolisia lainvartijoita (oliko niitä jo silloin?) eräänlaisina käänteisinä houkutuslintuina, koska rikokseen provosoiminen oli ja on kai vieläkin poliisilta kiellettyä. Naispoliisi lähetettiin sopivassa rooliasussa keikistelemään myöhäisillan hämärään Espalle, ja miehet jotka EIVÄT lähteneet heti seuraamaan sulotarta, saattoivat joutua tekemisiin konstaapeleiden kanssa. Totta tai ei - 1950-luku oli Suomessakin homovainojen kulta-aikaa; sota oli juuri kärsitty, ihmiset olivat vielä enemmän tai vähemmän maahan lyötyjä ja henkinen ilmapiiri oli otollinen fanaattisille ylilyönneille. Toivoa sopii etteivät ne ajat entiset koskaan enää palaa.
Bob Allen tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi valvotulle koeajalle ja 250 dollarin sakkoihin rikkomuksesta, joka sisälsi pyynnön prostituutiosta.

Homojärjestöt ovat olleet erityisen vihaisia Allenin tavasta ajaa homojen vastaisia ja seksuaalista käyttäytymistä rajoittavia lakeja. Allenia ovat järjestöt kutsuneet "ilkeäksi noita-akaksi" ja pahaakin pahemmaksi.

Mielestäni Allen nauttii nyt omista lääkkeistään. Eräät lehdet kommentoivat, että Allen veti nyt koko uransa vessasta alas. Republikaanit aikovat hänet erottaa tehtävästään.