EU-parlamentti puuttumaan Puolan homovastaisuuteen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Puolan äärikatolinen opetusministeri Roman Giertych haluaisi kieltää "homoseksuaalisen propagandan" - eli käytännössä homoseksuaalisuudesta puhumisen - maan kouluissa. Lisäksi hänen mielestään ei-kaapissa olevat homoseksuaalit opettajat ja homoseksuaalisuudesta kouluissa puhuvat pitäisi erottaa virastaan.

Opetusministeri on useaan otteeseen ilmaissut, että homoseksuaalisuudesta keskustelemista pitäisi rajoittaa. Lakiesitys rajoituksista ei kuitenkaan vielä ole parlamentin käsiteltävänä, mutta opetusministerin mukaan se on tulossa. Ennen valintaansa opetusministeriksi Giertych mm. nimitti homoja ja lesboja sairaiksi ja vaati heille uudelleenkasvatusleirejä.

Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestö on tuominnut ajatuksen ja lähettänyt avoimen kirjeen Puolan pääministerille Jaroslaw Kaczynskille. Kirjeessä kritisoidaan Puolan aikomusta säätää laki homojen "propagandaa" vastaan. myös Euroopan Unionin parlamentti aikoo tutkia, rikkoisivatko rajoitukset ihmisoikeuksia ja rajoittavatko ne EU-kansalaisten perusoikeuksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puolassa opettajat osoittivat viime sunnuntaina mieltä opetusministeri Roman Giertychiä vastaan. Marssijoita oli yli 10000. Mukana oli myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvia.

- Keskustelua: Puolassa homovihamielisyys jatkuu
- The Independent: Poles apart: how gay people suffer under the new regime

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!