USA:n homofoobikko nro 1 kuoli

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Pastori Jerry Falwell kuoli 73 vuoden iässä kaupungissa nimeltä Lynchburg. Häntä voitaisiin kutsua fundamentaalikristillisyyden isäksi USA:ssa. Hän oli aikanaan perustamassa Moral Majority -järjestöä, joka on taistellut voimalla homojen oikeuksia vastaan. Hän tuli kuuluisaksi mm. äkkivääristä julkisista hyökkäyksistään homo-opettajia, HIV-positiivisia ihmisiä, homoja Teletappeja ja syyskuun 11. päivän terroristihyökkäyksen uhreja vastaan.

TV-ohjelmassa heti terroristi-iskun jälkeen Falwell totesi: "Otaksun todella, että ei-kristityt, abortoijat, feministit, homot ja lesbot...kaikki te, jotka olette koettaneet sekularisoida (maallistaa) Amerikkaa [olette syypäitä tapahtuneeseen]. Osoitan sormeni teitä kohden ja sanon 'Te saitte aikaan tämän' " Falwell joutui myöhemmin pyytämään anteeksi lausumaansa.

Falwell käytti taitavasti AIDS-pelkoa homoja vastaan. Hänen julkisesta toiminnastaan aiheutui epidemian torjunnalle mittavia vahinkoja.

Eräässä kirjoituksessa todetaan "Homoviha oli hänelle rahallinen lypsylehmä".

Gay City News sai välittömästi Falwellin kuoleman tultua julki kahdelta eri henkilöltä lähes identtiset viestit.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Muistelen Bette Davisin ehkä apokryyfistä kommenttia hänen kuultuaan Joan Crawfordin kuolemasta: 'Äitini sanoi aina, että kuolleista saa puhua vain hyvää. Joan Crawford on kuollut. Hyvä.'"

*****

Täysin asiasta sivuun paikkakunta nimeltä Lynchburg voitaisiin kääntää vaikka Lynkkauslinna/-kaupunki tai Lynkkylä. Amerikkalainen ei kenties löydä nimestä vastaavia merkityksiä.

3 kommenttia

Megakirkon pastori Jerry Falwell haudattiin tänään. Paikalle oli tullut noin 8000 henkeä. Aikanaan presidentti Bush ja republikaanit kosiskelivat uskovien keskuudessa vaikutusvaltaista Falwellia. Nyt yksikään republikaanien presidenttiehdokkaista ei vaivautunut hautajaisiin. Bush lähetti vain keskitason edustajan tilaisuuteen.

Kuinka ollakaan Westboron baptisitikirkon surullisen kuuluisa pastori Fred Phelps oli piskuisen klaaninsa kanssa osoittamassa mieltään näissäkin hautajaisissa. Phelpsin mielenosoituksessa väitettiin Falwellin olleen mm. yhteistyössä homojen kanssa. Phelps kutsui Falwellia pyyleväksi vääräksi profeetaksi ja totesi tämän käyttäneen elämänsä profetoiden valheita ja vääriä opinkappaleita, kuten että Jumala rakastaa kaikkia.

Todellisuudessahan pastori Falwell toimi elämänsä aikana merkittävästi juuri homoja vastaan.

http://www.365gay.com/Newscon07/05/052207falwell.htm