USA: Ex-Gay-terapeuttien uusi ´tutkimus´ julki

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Epätavallinen varoitus lähetettiin amerikkalaisille mediataloille. Truth Wins Out -järjestö julkaisi torstaina varoituksen, että toimittajat suhtautuisivat varovaisesti äärioikeistolaisten terapeuttien samana päivänä julkistettavaan tutkimukseen. Se todistaisi merkittävän prosentin homoista muuttuvan heteroiksi osallistuessaan uskonnollisperustaiseen terapiaan, josta käytetään nimitystä "neuvonta" (counseling). Tutkimuksen takana on mm. evankelista Pat Robertsonin yliopisto.

Thruth Wins Out taistelee äärioikeiston vääristeltyä, homoja koskevaa tiedottamista vastaan ja tuottaa asiantuntevaa tietoa sateenkaari-ihmisten elämästä.

Tiedote osoitteessa:
http://www.truthwinsout.org/
Se on otsikoitu: "Truth Wins Out vastaa valheelliseen Ex-Gay-tutkimukseen, joka julkaistiin tänään Nashvillessä".

Näyttää siltä, että media on tosiaan ottanut varoituksesta vaarin. Tähän mennessä silmiini on osunut vain kaksi uskonnollista verkkojulkaisua, jotka raportoivat julkistetusta tutkimuksesta.

Aikamoisia tuloksia tutkimus esittää. 98 henkilöä (72 miestä ja 26 naista) seurattiin neljän vuoden ajan heidän osallistuessaan ex-gay-ohjelmaan. Tutkimus väittää 38% menestyksekkäästi jättäneen homoseksuaalisuuden taakseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Olen lukenut tutkimusyhteenvedon. Siitä nousi heti kysymys, tutkittiinko osallistujien seksuaalinen identiteetti millä tavoin tutkimuksen aluksi. Moniko oli bi-seksuaali?

Uutisessa valitetaan, että 10 kuukautta etsittiin ei-kristillistä kustantajaa, joka olisi halunnut tutkimuksen julkaista. "Kukaan ei halunnut siihen koskea".

2 kommenttia

38%? Tuo ei ole merkittävästi parempi kuin eheytys-nimisen pahoinpitelyn prosentti.
Nyt alkaa selvitä syy suomalaisten eheyttäjien kohtuullisen kauan jatkuneeseen matalaan julkisuusprofiiliin. Olen sitä kummastellut, koska aikaisemmin eheyttämistä moittiviin kirjoituksiin tartuttiin hanakasti ja myös kiivaasti. Valmisteilla olevasta tutkimuksesta oli siis etukäteistietoa tälläkin puolen rapakon.

Eräällä suomalaisella uskonnollisella keskustelulistalla riemuitaan USA:ssa tehdystä tutkimuksesta ja todetaan, että nyt pantiin luu kurkkuun Yhteys-liikkeelle, Setalle ja kirkon liberaalipapeille. Vahva tuntuu olevan usko tuon tutkimuksen todistusvoimaan.

Tutkimuksen julkistusuutisessa valitettiin, etteivät maalliset kustantajat huolineet tutkimusta julkaistavakseen. Tuo voikin olla temppu. Voidaan nyt syyttää, että homomafia iski jälleen ja yritti estää oikean tiedon julkistamisen. Nämä kiivaat amerikkalaiset uskonjohtajat osaavat myös sellaisen asian kuin valehtelu. Eivätkös oikeastaan homot voisikin ryhtyä puhumaan ääriuskovaisten ja äärioikeistolaisten maailmanlaajuisesta mafiasta?