Ahmadinejad: ´Iranissa ei ole homoja´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Olli Stålström
  • 9

(New York Times, 24.9.2007)

Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad on kutsuttu luennoimaan Columbia Universityyn New Yorkissa. Luennossaan hän totesi mm. että Iranissa ei ole lainkaan homoja ja että juutalaisten kansanmurha, holokausti, Hitlerin aikana oli vain teoria, jonka paikkansapitävyyttä tulisi edelleen tutkia:

http://www.nytimes.com/2007/09/25/world/middleeast/25iran.html?_r=1&hp&oref=slogin

Iranin presidentin kutsu luentomatkalle Yhdysvaltoihin on herättänyt laajan protestiaallon. Jotkut lehdet kommentoivat etusivuillaan Ahmadinejadin saapumista: "The Evil Has Landed" (Pahuus on laskeutunut), ironisoiden ensimmäisten kuulentäjien klassista lausetta saapuessaan kuun pinnalle: "The Eagle Has Landed".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

Ahmadinejad on epäilemättä, ainakin länsimaisen katsantokannan mukaan, totuutta omiin tarkoituksiinsa valikoivasti käyttävä ja maailmaa hyvin yksisilmäisesti katseleva kansanjohtaja.

Mutta kovin levollisin mielin en katsele myöskään niitä amerikkalaisia, jotka haluavat yksioikoisesti demonisoida hänet ja sulkea hänet kaiken kansainvälisen kanssakäymisen ulkopuolelle. Ilmeisesti tuon luennon yhteydessä käytiin ainakin jonkinlaista keskustelua, ja jos demoni alistuu kuuntelemaan vastakkaisia mielipiteitä ja provosoivia kysymyksiä, ollaan sentään matkalla parempaan suuntaan.

Eräässä Iranin naapurimaassa on traagisella tavalla nähtävissä ne katastrofaaliset seuraukset, joihin yhden ihmisen tekeminen pahuuden perikuvaksi, hänen syöksemisensä vallasta "hinnalla millä hyvänsä" johtaa. Amerikkalaisille tämä toimintatapa tuntuu olevan edelleen kovin rakas, eivätkä historian opit vieläkään näytä menevän siellä suuren enemmistön kaaliin. Irakin sotaa osataan jo vastustaa, mutta se on vähän myöhäistä nyt. Iraniin lähtöä ollaan joissakin piireissä kovasti valmistelemassa eikä syiden löytämiseksi siihen jätetä yhtään tilaisuutta käyttämättä.

Mitä useammin Ahmadinejad tulee maansa ulkopuolelle kertomaan Iranista ja ajatuksistaan, sitä parempi. En oikein ymmärrä, mitä pelkäämistä amerikkalaisilla on hänen kuuntelemisessaan? Eikö maailman vapaimmassa demokratiassa saakaan sanoa julkisesti näkemyksiä, joita ei ole virallisesti hyväksytty? Samalla nimittäin vieras joutuu myös itse kuuntelemaan mielipiteitä, joita hänen kotimaassaan kukaan ei hänelle uskalla kertoa.
Voi jukra mikä juttu!

Mitähän Ahmadinejad aikoo sanoa YK:ssa. Se puhe täytyy jäljittää :)