Ruotsalainen kansanedustaja hakattiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Ruotsalainen homo kansanedustaja Fredrick Federley on joutunut Tukholmassa nuorisojoukon pahoinpitelemäksi viikonloppuna. Keskustassa nuoret hyökkäsivät hänen kimppuunsa ja pahoinpitelivät hänet. Hän kertoi blogissaan, että hän oli sunnuntaita vasten yöllä käymässä Vanhassa kaupungissa, kun nakkikioksilla 6-7 nuorta haukkui häntä homoksi ja hakkasi päähän. 29-vuotias parlamentaarikko sanoo, että se oli hänelle ensimmäinen kerta, kun tällaista sattuu, mutta monet hänen ystävänsä ovat aikaisemmin joutuneet vastaaviin tilanteisiin.

http://www.oe24.at/zeitung/welt/weltchronik/article181711.ece

Dagens Nyheterin uutisessa kerrotaan, että nuoret nakkikioskilla kutsuivat Federleytä ja kahta hänen ystäväänsä "uhkaksi Ruotsille". Se viittaa uusnatsien kielenkäyttöön. Miehet olviat mahdolisesti tulossa Salemn kylästä, jossa oli koolla uusnatseja ja heidän vastustajiaan. Fedwerley sanoo, että mielialat homoja vastaan eivät ole yleisemmin tulleet vihamielisemmiksi. Tämä on aika mpieni porukka, joka osoittaa vihaansa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tämä tapaus ei ollut ainoa laatuaan. Viime viikolla mies oli tulossa Patricia-klubilta. Katarinavägenillä tuli vastaan mies ja huusi: "Bögjävlar, olette luonnottomia - kuolette". Tekijä iski monta kertaa uhriaan rikkonaisella pullolla vatsaan. Uhri pääsi Slussenin nakkikioksille. Tuli ambulanssi ja nyt poliisi tutkii tapahtumaa viharikoksena.

(RFSL)
Viime viikon aikaisempi pahoinpitely tapahtui lähellä Katarina-hissiä ylhäällä kadulla. Uhri pääsi hissillä nakkikioskille ja sieltä hälyytettiin apua. Viharikospäivystyksestä komissario Mikael Ekman kertoo QX-lehdelle, ettäPatricia-klubin asiakkaista on haastatelu noin kahtakymmnetä. Nyt etsitään silminnäkijöitä, jotka olisivat nähneet miehen Slussenin alueella klo 4 aikaan yöllä. Kyseessä on selkeä viharikos. Vakavaa on, että tekijä on väijynyt mahdollista uhriaan klubin lähistöllä. Uhri on jo päässyt sairaalasta. Oli hyvää tuuria, ettei hän saanut kuolemaan johtavia vammoja. Poliisi pitää tapausta murhayrityksenä.
(QX)

Keskustakansanedustaja Fredrick Federleyn pahoinpitelystä nakkijonossa kerrotaan myös QX:n sivulla. Fredrik soitti hätänumeroon, kun häntä hakattiin. Sieltä sanottiin, että apua tulee, mutta he eivät ota vastaan rikosilmoitusta. Fredrik kirjoittaa blogissaan, että tämä on vain yksi niistä hyökkäyksistä, joista ei koskaan jää merkintöjä rikostilastoihin. Fredrik joutui tekemään rikosilmoituksen maanantaina. Monikaan ei jaksa enää muutaman päivän päästä palata asiaan ja mennä poliisilaitokselle ilmoitusta tekemään.

Aikaisemmin lauantaina Fredrick Federley oli Elisabeth Ohlson-Wallinin näyttelyn avajaisissa: "In Hate We trust" Tukholman läänin museossa Sicklassa. Yhdessä näyttelykuvassa Federley on mukana mallina (oikeanpuoleinen). Kuvassa on joukko verisissä haalareissa korkeimman oikeuden edessä. Kuva on suunnattu korkeimman oikeuden vapauttavia päätöksiä vastaan. Mm. yksi uusnatsimielisiä tekstejä ja yksi äärikristittyjä vihatekstejä hmoja kohtaan viljellyt sivusto on saanut vapauttavan tuomion.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5700