Homohäät: kuusi pidätetty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

YouTubessa on video aivan tavallisista häämenoista Marokossa. Kolme päivää myöhemmin 6 henkilöä pidätettiin. Morsian olikin mies ja kyseessä olivat homohäät. Ne on kielletty Marokossa. Heidän virheensä oli panna video Youtubeen. Samanlaisia häitä on ollut ennenkin ja poliisi on sulkenut silmänsä tapahtumilta, mutta nyt tämä tapaus nousi vahvasti julkisuuteen ja poliisin oli toimittava. Ihmiset lähtivät kaduille osoittamaan mieltään islamin arvojen rikkomisesta.

Videon voi katsoa tästä sivulta:
http://www.20min.ch/news/kreuz_und_quer/story/31179375

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

YouTubeen on päätynyt useita marokkolaisia videoita, joissa aiheena ovat homojuhlat ja juhlaa vastaan kohdistuneet mielenosoitukset. QX-sivuilla on linkit videoihin.

Gayjuhlta pidettiin Al-Kabirin kaupungissa. Aluksi väitettiin, että kyseessä oli kome päivää kestäneet homohäät. Nyt puhutaan vain juhlista, joissa oli paljon homoja paikalla. Kuvissa näkyy tanssivia homopareja.

Islamilaiset ryhmät ovat protestoineet rajusti. Yksi järjestäjistä on jo pahoinpidelty. Kun hän otti yhteyttä poliisiin, hänet pidätettiin.

Marokossa on käynnissä liberaalien ja islamistien välienselvittely. Maailman aids-päivänä ensimmäistä kertaa historian aikana Casablancassa kokoontui 5000 ihmistä tilaisuuteen, jossa oli mukana myös aids-positiivisia. Aids ja HIV ovat voimakkaasti lisääntyneet ja tarvittaisiin yhteiskunnallista keskustelua.

Useita satoja ihmisiä oli mukana homojuhlan vastaisessa mielenosoituksessa

Videoita
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5699
Marokossa 6 miestä on tuomittu ehdottomaan vankeuteen homoseksuaalisuuden takia. Oikeudenkäynti pidettiin Ksar el-Kbirissä, joka on 120 kilometriä Tangerista etelään. Tuomitut olivat 20-61-vuotiaita. Kolme heistä sai kuuden kuukauden vankeuden , kaksi sai 4 kuukautta ja yksi sai 10 kuukautta, koska hän oli myös kaupannut alkoholia ilman lisenssiä.

Lähtölaukauksena prosessille oli netissä julkaistu video, jossa ei kuitenkaan ole mitään seksuaalista kanssakäymistä. Lehdet kutsuivat tapahtumaa homohäiksi.

Human Right Watch kritisoi tuomiota, joka on vastoin maan omaa perustuslakia.
(queer.de)

Marokossa on suosittuja loma-alueita. Suomalaiset käyvät paljon Agadirissa.