Homohäät: kuusi pidätetty (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • vaeltaja2006
  • 13.12.2007 7:58
YouTubeen on päätynyt useita marokkolaisia videoita, joissa aiheena ovat homojuhlat ja juhlaa vastaan kohdistuneet mielenosoitukset. QX-sivuilla on linkit videoihin.

Gayjuhlta pidettiin Al-Kabirin kaupungissa. Aluksi väitettiin, että kyseessä oli kome päivää kestäneet homohäät. Nyt puhutaan vain juhlista, joissa oli paljon homoja paikalla. Kuvissa näkyy tanssivia homopareja.

Islamilaiset ryhmät ovat protestoineet rajusti. Yksi järjestäjistä on jo pahoinpidelty. Kun hän otti yhteyttä poliisiin, hänet pidätettiin.

Marokossa on käynnissä liberaalien ja islamistien välienselvittely. Maailman aids-päivänä ensimmäistä kertaa historian aikana Casablancassa kokoontui 5000 ihmistä tilaisuuteen, jossa oli mukana myös aids-positiivisia. Aids ja HIV ovat voimakkaasti lisääntyneet ja tarvittaisiin yhteiskunnallista keskustelua.

Useita satoja ihmisiä oli mukana homojuhlan vastaisessa mielenosoituksessa

Videoita
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5699
  • 2 / 7
  • vaeltaja2006
  • 13.12.2007 16:08
Marokossa 6 miestä on tuomittu ehdottomaan vankeuteen homoseksuaalisuuden takia. Oikeudenkäynti pidettiin Ksar el-Kbirissä, joka on 120 kilometriä Tangerista etelään. Tuomitut olivat 20-61-vuotiaita. Kolme heistä sai kuuden kuukauden vankeuden , kaksi sai 4 kuukautta ja yksi sai 10 kuukautta, koska hän oli myös kaupannut alkoholia ilman lisenssiä.

Lähtölaukauksena prosessille oli netissä julkaistu video, jossa ei kuitenkaan ole mitään seksuaalista kanssakäymistä. Lehdet kutsuivat tapahtumaa homohäiksi.

Human Right Watch kritisoi tuomiota, joka on vastoin maan omaa perustuslakia.
(queer.de)

Marokossa on suosittuja loma-alueita. Suomalaiset käyvät paljon Agadirissa.
  • 3 / 7
  • vaeltaja2006
  • 14.12.2007 8:18
Tuomittujen asianajaja oli yrittänyt puhua syytetyt vapaiksi. Eihän ollut kysymys mistään seksuaalisesta kanssakäymisestä. Internetissä ja lehdistössä kuitenkin alkoi kiihotuskampanja. Mielenosoittajat tunkeutuivat tiloihin, joissa juhlat pidettiin. Asianajaja pelkää, että vangitut joutuvat vankilassa hyökkäysten kohteiksi.

Human Right Watch vaatii miesten välitöntä vapauttamista ja tuomion kumoamista. Nyt syytetyt ovat telkien takana teosta, joka kuuluu aikuisten ihmissten yksityisasioiden piiriin. Human Right Watchin mukaan mielipiteenvapautta ja ihmisten yksityisyyttä on vakavasti rikottu.
(taz)
  • 4 / 7
  • vaeltaja2006
  • 5.1.2008 16:51
Amnesty on käynnistänyt protestikampanjan Marokon tuomioita vastaan. Amnestyn 2,2 miljonnan jäsenen protesti varmaan herättää Marokossa huomiota. Protestin malli ja osoitteet löytyvät ilmeisesti amnestyn sivuilta.

(pinknews)
  • 5 / 7
  • vaeltaja2006
  • 24.1.2008 19:54
Islamistit kiihottavat homovastaisuuteen


Rabat: Jos marokossa ilmaiseee taipumuksensa, joutuu vankilaan. Abdellah Taia, marokkolainen kirjailija (34v) sanoo, että ei Marokossa esiinny homoseksuaalisuutta - ainakaan virallisesti. Monet kuitenkin juoruavat, että Marokko on todellinen homoparatiisi. Abdellah on yksi harvoista homoutensa julkisesti kertonut ihminen, tosin vasta sitten, kun hän oli jo Pariisissa. Marokossa on paras pitää suunsa kiinni. Uhkana on 3 vuoden vankeus. Vankeuksia on tullut, kuten äskettäinen esimerkki osoittaa. Nämä juhlijat siavat lievän rangaistuksen, 6-10 kuukautta vankeutta. He asuivat seudulla, jossa hallitsee isalmistinen Oikeuden ja Kehityksen Liike. Nämä tuomitsivat homojuhlan yhden sortin terrorismiksi. Siinä näytettiin kaikille harhateille joutunutta moraalia.

Tässä tapauksessa alkoi vahva painostus julksuudessa, ja hallitus oli pakotettu nostmaaan oikeusjutun. Viime vuosina yleensä on katsottu homojen hommia läpi sormien.

Homojen ja lesbojen on pakko elää näkymättöminä. Tuolla edellä mainitulla paikkakunnalla alkoi todellinen homojahti. Haluttiin karkottaa seudulta kaikki homot. Ihmisoikeusryhmät ovat protestoineet, mutta Marokossa eletään vihan ja inkvisiition ilmapiirissä. 150 julkisuuden henkilöä on vedonnut: Tämä ilmapiiri vaarantaa ihmisten rauhaa Marokossa.

http://www.wiesbadener-kurier.de/politik/objekt.php3?artikel_id=3135218
  • 6 / 7
  • vaeltaja2006
  • 27.2.2008 20:08
Human Right Watch protestoi rangaistuksia


Human Right Watch ja marokkolaiset ihmisoikeusjärjestöt ovat protestoineet sitä, että kuusi miestä pidätettiin marraskuussa ja nyt he ovat saaneet vankeutta "luonnonvastaisesta käyttäytymisestä". Heidät pidätettiin ja tuomittiin julkisuuteen tulleen videon perusteella. Video kuvasi annettujen tietojen mukaa miesten välistä "hääseremoniaa". Joulukuussa paikalliset mielenosoittajat vaativat miehille kunnon rangaistusta ja oikeus antoi 10 kuukautta vankeutta. Korkeampi tuomioistuin on hieman löyhentänyt rangaistuksia.

Ihmisoikeusjärjestöt vaativat asiallisia oikeusprosesseja ja ihmisten yksityisyyden kunnioittamista. Nyt on aloitettu kampanja myös Marokon homolain kumoamiseksi. Vetoomuksen voi lähettää internetin kautta.
http://www.hrw.org/english/docs/2008/02/15/morocc18076.htm
  • 7 / 7
  • vaeltaja2006
  • 25.3.2008 19:53
Marokossa jälleen pidätyksiä


Marokossa on viikonvaihteessa jälleen pidätetty iso joukko homomiehiä. Islamistien vaikutus maassa on lisääntynyt, ja sellainen mikä ennen hyväksyttiin, johtaa nyt vangitsemisiin.

Santarmiarmeija meni viikonvaihteessa kylään Meknesin lähellä ja vangitsi 21 miestä. He olivat viettämässä pyhän Sidi Ali Ben Hamdouchin muistojuhlaa. Aikaisemmin homoparit ovat saaneet juhlassa siunauksen. Nyt vangittuja odottaa syyte pykälän 489 perusteella. Se kieltää epäluonnollisen kanssakäymisen samaa sukupuolta olevien välillä.

Viime marraskuussa oli samantyyppinen tilanne. Juhlaa kuvaava video joutui YouTubeen ja miehet vangittiin. Islamilaisissa maissa kuolemanrangaistus seuraa aikuisten homosuhteissa täällä: Iran, Mauretania, Saudi-Arabia, Sudan, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Jemen ja Nigerian 12 pohjoisprovinssia.