USA:ssa 2,9% LGB-ihmisiä?

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Juhani Viherlahti
  • 10

Jos olen uutisen käsittänyt oikein, vaalien ovensuukyselyn tuloksena saatiin, että 2,9% yli 18-vuotiaista kysellyistä määrittelee itsensä lesboiksi, homoiksi tai biseksuaaleiksi.

Uutinen:
http://www.advocate.com/exclusive_detail_ektid53742.asp

Tutkimustulokset:
http://www.hrc.org/documents/Hunter_College_Report.pdf

Tärkeimmät tutkimuksen löydökset ovat:
* Noin 2,9 % USA:n aikuisväestöstä pitää itseään lesbona, homona tai biseksuaalina
* LGB-väestöstä puolet on miehiä ja puolet naisia. Kaksi kolmasosaa on miehiä niistä, jotka pitävät itseään homoina tai lesboina, kaksi kolmasosaa on naisia niistä, jotka pitävät itseään biseksuaaleina
* LGB-henkilöt ovat nuorempia ja korkeammin koulutettuja kuin tyypillinen amerikkalainen
* Kolmannes LGB-ihmisistä asuu niissä osavaltioissa, jotka antavat laillisen hyväksynnän samaa sukupuolta oleville pareille

Jokin tässä tutkimuksessa tai sen uutisoinnissa mättää tai sitten minä en vain ymmärrä. Jään odottelemaan kommentteja, jotka valaissevat lisää asiaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mietin, että kuinka luotettavan kuvan antaa jokin ovensuukysely, koska ihmisistä monet eivät halua ilmaista kenellekään näin henkilökohtaisia piirteitä itsestään. Amerikkalaiset eivät tässä suhteessa ole erilaisia.

Huolestuttavaa olivat johtopäätökset, että LGB-ihmisillä olisi yhteiskunnan päätöksenteossa yliedustus.

10 kommenttia

Kolmisen prosenttia kaapittomia on paljon isompi määrä kuin mitä olisin olettanut ovensuukyselyn tuottavan. :O Paljonkohan on oikea määrä, kun aina kuulee sanottavn, että noin 90% on kaapissa..

Tutkimuksen tulokset kertoo aika hyvin sen, miten tutkimustapa on vinouttanut tuloksia, sitä ei varmaan tarvi enää erikseen toistaa. Huolestuttavaa on tietenkin se, jos tutkimuksen tekijät ja sen tuloksen käyttäjät eivät tajua tulosten outouden olevan vain vinoutunut tulos, eivät oikea tilanne, vaan luulevat homouden todella olevan yleisempää, mitä hyväksytympää se on.
Selasin pikaisesti tutkimuksen.

Tutkijoita kiinnosti erityisesti löyttää mahdollisimman laaja edustava otos HLBTI väestä, jotta voitaisiin arvioida heidän suhtautumistaan politiikkaan. Homojen määrä arviointi oli vain tutkimuksen sivutuote.

Haastateltavat valittiin satunnaistetusti, demokrafisesti korjatulla menetelmällä; heitä ei "haastateltu ovensuulla", vaan vaam netin kautta (niillä joilla ei ollut yhteyksiä toimitettiin koneet ja ohjelmat!), jotta ujostelu yms. ei vaikuttaisi tuloksiin.

Koulutuksen ja asuinpaikan arvellaan liityvän muuttoliikkeeseen, siis lähinnä ympäristön paineista johtuviin valintoihin.

Jotkut tulokset on mielenkiintoisia vaikkei yllytättäviä: homot tuntee yhteenkuuluvutta ja olevansa "hlbti -yhteisön" jäseniä; ulostulo on merkittävä kokemus ja vaikuttaa ratkaisevasti mm. poliittisiin mielipiteisiin.

Kiitos linkistä! Tätä tutkimusta voi aika luotettavasti lainata, näyttää hyvin tehdyltä ja tutkijat on arvostetuista yliopistoista.