Miestä suudellutta miestä puukotettiin Tukholmassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Mika
  • 3

www.hs.fi

Miestä suudellutta miestä puukotettiin Tukholmassa
Julkaistu: 11:16
HELSINGIN SANOMAT

Kaksi toisaan suudellutta homomiestä ryöstettiin ja toista miestä puukotettiin vaarallisesti Tukholmassa maanantain vastaisena yönä. Poliisin mukaan kyse oli viharikokseksi luokiteltavasta hyökkäyksestä.

Kolme miestä hyökkäsi homoparin kimppuun sen jälkeen kun miehet olivat suudelleen toisiaan kadulla, kertoi iltapäivälehti Aftonbladet verkkosivuillaan. Ryöstäjät veivät uhreilta matkapuhelimet.

Puukotettu mies sai poliisin mukaan vakavia vammoja, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poliisin mukaan tekijöiden ensisijaisena motiivina oli todennäköisesti ryöstää uhrit. Heidän täytyi kuitenkin myös tietää uhrien olevan homoja.

Tukholmassa on tällä hetkellä runsaasti seksuaalivähemmistöihin kuuluvaa väkeä, sillä kaupungissa vietetään Pride-festivaalia. Festivaalijärjestäjien mukaan turvallisuusohjeita ei aiota tapauksen vuoksi tiukentaa.

3 kommenttia

Kiitos, Mika! Toivottavasti pari toipuu pian tästä hyökkäyksestä ja syylliset saadaan edesvastuuseen.

Minulla on tapana suudella rakasta milloin ja missä haluan (haluamme). Kerran se johti uhkaavaan tilanteeseen. Rakkaani nousi jäähyväissuudelman jälkeen ratikkaan, jossa näin kuinka joukko nuoria tuli uhkaavina hänen luokseen. Tajusin ratikan ulkopuolelta tilanteen, mutta en voinut tehdä enää mitään. Olin kauhuissani - tajusin, että voisin pahimmassa tapauksessa menettää hänet. Juoksin kotiin ja soitin hänelle. Hän vastasi ja kertoi istuneensa uhkailuista huolimatta täysin rauhallisena. Se oli ilmeisesti laukaissut tilanteen.
Keskustelimme vielä useita kertoja tuosta tapauksesta. Yhdessä päätimme, että emme muuta käyttäytymistämme ollenkaan.
(Tapahtunut Saksassa vuosia sitten.)
martin kirjoitti: "...kuinka joukko nuoria tuli uhkaavina hänen luokseen. Hän vastasi ja kertoi istuneensa uhkailuista huolimatta täysin rauhallisena. Se oli ilmeisesti laukaissut tilanteen. (Tapahtunut Saksassa vuosia sitten.)"

Martin kertoo tuossa uhkaavasta tilanteesta ratikassa. Kiinnostavaa Saksan lainsäädännössä on se, että monet itsepuolustukseen tarkoitetut välineet ovat lupavapaita Saksassa kuten paprikasumutin.
Toivottavasti nuo saksalaiset gay -järjestöt muistuttavat ahkerasti jäsenistölleen siitä, että kenellä tahansa heistä on oikeus ostaa paprikasumutin ja tarvittaessa käyttää sitä (paprikasumutinta) itsepuolustukseen.
Tosin en tiedä, kuinka uhkaava viharikos -tilanteen täytyy olla, että rikoksen uhri voi käyttää paprikasumutinta ilman, että joutuu syytteeseen huligaanien vahingoittamisesta.

Wikipedia, pepper spray :
"In Germany pepper sprays labelled for the purpose of defense against animals may be owned and carried by anyone (even minors).... Justified use against humans as self-defense is allowed [22]."