Tampereen Setassa kavallusepäily

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Peetu78
  • 6

Poliisi epäilee Mixei-ravintolan tuottoja kadonneen vuosina 1998-2004 jopa satojatuhansia euroja.

Useita tamperelaisen Mixei-ravintolan takavuosien vastuuhenkilöitä epäillään ravintolan tuottojen kavaltamisesta.

Epäilykset liittyvät aikaan, jolloin ravintolan osakkeet olivat vielä Tampereen Seta ry:n omistuksessa. Ravintolan nykyisiä omistajia ei syyttäjän mukaan epäillä.

Poliisi on tutkinut tapausta törkeänä kavalluksena ja kirjanpitorikoksena. Kaikkiaan seitsemää henkilöä on kuulusteltu epäiltyinä. Ravintolan tuottoja epäillään olevan kateissa jopa satojatuhansia euroja noin vuosilta 1998-2004.

Kihlakunnansyyttäjä Lassi Saarenmaa korostaa, että syyteharkinta ja laajan esitutkinta-aineiston selvittely on vielä kesken. Hänen mukaansa on mahdollista, että kaikki epäillyt eivät ole syyllistyneet tahallisiin rikoksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saarenmaan mukaan kyse on voinut olla myös puutteellisesta ammattitaidosta ravintolan talouden hoidossa.

(MTV3-STT)

6 kommenttia

Kyseessä on vuosikausia vanha riita, josta täälläkin on keskusteltu useaan otteeseen niin raivoisasti, että keskusteluja on jouduttu sensuroimaan ja lukitsemaan. Tiedoissa ei ole mitään uutta - sekä Treseta että mixein entiset ja nykyiset omistajat ovat tiedottaneet tapahtumasta useita vuosia sitten. Uutisten tietojen mukaan mikään ei ole muuttunut - esitutkinta on edelleen kesken, eikä se ole voinut keskeneräisyyden vuoksi edetä syyteharkintaan. Tämän vuosi "uutisen" julkaisuajankohta kummastuttaakin; miksi julkaista se nyt - jopa kolme-neljä vuotta myöhässä? Tai miksi ei odoteta esitutkinnan valmistumista?

Uutisessa mainitaan epäiltyjen kavallusten ajakohdaksi suunnilleen 1998-2004. Tuona aikana myös Mixein nykyinen omistaja on ollut näkyvästi eri rooleissa vuoron perään sekä Tresetan että mixeitä pyörittävän Orasson hallituksissa (mm. tresetan yhdistyksen sääntöjen vastaisesti jopa yhtä aikaa), jomman kumman tai kummankin hallituksen puheenjohtajana sekä Mixein ravintolapäällikkönä, toimitusjohtajana sekä "controllerina", kulloinkin nimittämänsä tittelin mukaisesti. Kuitenkin "Ravintolan nykyisiä omistajia ei syyttäjän mukaan epäillä". Saarenmaan arvio puutteellisesta ammattitaidosta korostuu, jos epäillyt kavallukset ovat toteutuneet näin aktiivisen valvonnan alaisuudessa.

Haiskahtaa vain epätoivoiselta mainoskikalta.
Esitutkintahan on suoritettu valmiiksi tuon uutisen perusteella ja syyteharkinta on käynnissä.

Eli syyttäjä tekee mainontaa Mixein puolesta vai? :)

Edit: Itse en ole aiemmin täällä tähän keskusteluaiheeseen törmännyt enkä pikaisella lukemalla löytänyt aihetta käsittelevää ketjua, joten ajattelin tuon uutisen tänne copy-pastettaa. Mikäli aihe on jo loppuunkaluttu / siitä ei saa enää keskustella niin ylläpito laittanee lukkoa tarvittaessa.