Tampereen Setassa kavallusepäily (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • thez
  • 13.8.2007 19:08
Kyseessä on vuosikausia vanha riita, josta täälläkin on keskusteltu useaan otteeseen niin raivoisasti, että keskusteluja on jouduttu sensuroimaan ja lukitsemaan. Tiedoissa ei ole mitään uutta - sekä Treseta että mixein entiset ja nykyiset omistajat ovat tiedottaneet tapahtumasta useita vuosia sitten. Uutisten tietojen mukaan mikään ei ole muuttunut - esitutkinta on edelleen kesken, eikä se ole voinut keskeneräisyyden vuoksi edetä syyteharkintaan. Tämän vuosi "uutisen" julkaisuajankohta kummastuttaakin; miksi julkaista se nyt - jopa kolme-neljä vuotta myöhässä? Tai miksi ei odoteta esitutkinnan valmistumista?

Uutisessa mainitaan epäiltyjen kavallusten ajakohdaksi suunnilleen 1998-2004. Tuona aikana myös Mixein nykyinen omistaja on ollut näkyvästi eri rooleissa vuoron perään sekä Tresetan että mixeitä pyörittävän Orasson hallituksissa (mm. tresetan yhdistyksen sääntöjen vastaisesti jopa yhtä aikaa), jomman kumman tai kummankin hallituksen puheenjohtajana sekä Mixein ravintolapäällikkönä, toimitusjohtajana sekä "controllerina", kulloinkin nimittämänsä tittelin mukaisesti. Kuitenkin "Ravintolan nykyisiä omistajia ei syyttäjän mukaan epäillä". Saarenmaan arvio puutteellisesta ammattitaidosta korostuu, jos epäillyt kavallukset ovat toteutuneet näin aktiivisen valvonnan alaisuudessa.

Haiskahtaa vain epätoivoiselta mainoskikalta.
  • 2 / 6
  • Peetu78
  • 13.8.2007 20:39
Esitutkintahan on suoritettu valmiiksi tuon uutisen perusteella ja syyteharkinta on käynnissä.

Eli syyttäjä tekee mainontaa Mixein puolesta vai? :)

Edit: Itse en ole aiemmin täällä tähän keskusteluaiheeseen törmännyt enkä pikaisella lukemalla löytänyt aihetta käsittelevää ketjua, joten ajattelin tuon uutisen tänne copy-pastettaa. Mikäli aihe on jo loppuunkaluttu / siitä ei saa enää keskustella niin ylläpito laittanee lukkoa tarvittaessa.
  • 3 / 6
  • thez
  • 13.8.2007 20:57
"Kihlakunnansyyttäjä Lassi Saarenmaa korostaa, että _syyteharkinta_ja_laajan_esitutkinta-aineiston_selvittely_on_vielä_kesken".

Eli tapaus ei suinkaan ole syyteharkinnassa - ei voi olla, koska esitutkinta on vielä kesken.

Kritiikkini ei kohdistunut siihen että Peetu78 päätti julkaista tekstin täällä. Pohdin vain syitä, kuka on laatinut tiedotteen STT:lle ja miksi? Tekeekö syyttäjä useinkin lehdistötiedotteita *mahdollisesti* käsittelyyn tulevista oikeuskäsittelyistä?

Toisin sanoen: ymmärtäisin, jos tiedote laaditaan siinä vaiheessa kun tapaus siirtyy syyteharkintaan, tai syyte päätetään nostaa. Tai toisaalta kun rikosta epäillään, siitä julkaistaan lehdistötiedotee jo esitutkinnan alkuvaiheessa. Tässä tapauksessa 3-4 vuotta sitten.

Edit: Tarpeeeksi kovaa kun iskee, niin menee perille. :-) Lienet Peetu oikeassa, viilasin pilkkua liian karkealla työkalulla. Esitutkinta-aineiston selvittelyllä ymmärsin esitutkinnassa käytettävän materiaalin selvittelyä. Jos kyseessä onkin esitutkinnan tuloksena syntynyt raportti, tilanne onkin ihan toinen - syyteharkinta voi olla käynnissä ja siten tiedottaminen on ihan aiheellista. Keuhkosin turhaan, pahoittelen.
  • 4 / 6
  • Peetu78
  • 13.8.2007 21:52
Tuossahan nimenomaan sanotaan, että esitutkinta-aineiston selvittely on kesken. Esitutkinta on siis valmis ja materiaali on parhaillaan syyttäjän tutkittavana, mutta hän ei ole vielä tehnyt päätöstään syytteen mahdollisesta nostamisesta.

Ensin suoritetaan esitutkinta ja sen jälkeen syyteharkinta. Syyteharkintaa ei luonnollisestikaan aloiteta ennen kuin esitutkinta on valmis ja materiaali luovutettu poliisilta syyttäjälle.

Mikäli esitutkintakin olisi edelleen kesken, asiaa kommentoisi luonnollisesti poliisi. Se, että syyttäjä antaa asiasta kommentteja, kertoo sen että asia on jo heidän hoidossaan.
  • 5 / 6
  • aaaah
  • 14.8.2007 16:18
varmaankaan mitään tekemistä ajankohdalla ei ole mixein remontin valmistumisella juuri ennen lehtijuttuja...

toivottavasti totuus tulee jossakin vaiheessa esiin myös ihan julkisesti, tässä on heitetty aika lailla lokaa syyttömien(kin) niskaan :(