Matthew Shepard -vuosipäivä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Chicagossa on marssittu vuosittain opiskelija Matthew Shepardin raa’an murhan vuosipäivänä lokakuun 6. päivänä. Tänä vuonna kunniavieraaksi on tullut Moskovasta homoaktivisti Nikolai Aleksejev. Hänen vierailunsa aiheuttaa sen verran liikehdintää, että häntä on mm. haastateltu useissa lehdissä ja monella paikallisella radioasemalla.

Aleksejev sai viimeksi viime viikolla oikeudessa sakkoja laittoman mielenosoituksen järjestämisestä Moskovassa. Hän ja muutama muu homoaktivisti osoittivat mieltään terveysministeriön edessä homojen verenluovutuskiellon vuoksi. Mielenosoitus oli n. kuukausi sitten ja poliisi lopetti sen alkumetreille.

Vuosipäivän alla viime perjantaina USAn senaatti hyväksyi ns. Matthew-Shepard -lain, jolla määritellään ns. viharikokset niin, että homoviha on niiden joukossa. Homofobian takia tehtyjä rikoksia rangaistaan ankarammin. Tähän saakka viharikoksiin ovat kuuluneet rodun, ihonvärin, uskonnon ja kansallisen alkuperän takia tehdyt rikokset. Laki vaatii vielä sovittelulautakuntaa, koska senaatti ja edustajainhuone päättivät laista eri tavalla. Sitten laki menee Valkoiseen taloon. Laki on liitetty pakettiin, jossa lain hyväksyminen on yhteydessä puolustusrahoihin, eli Bushin sodankäyntiin. Sen vuoksi presidentti varmaan joutuu hyväksymään lain, jota hän itse vastustaa.

Myös vessaseikkailija senaattori Larry Craig vastusti lakia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!