Intiassa väitellään homoseksuaalisuuden kieltävän lain poistamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Laki, joka Intiassa kieltää homoseksuaaliset teot nimeltään Section 377. Se on perua brittihallinnon ajoilta vuodelta 1860.

Delhin korkein oikeus on moittinut istuvaa hallitusta lain säilyttämisen puolesta esitetyistä riittämättömistä todisteista. Korkeimmalle oikeudelle on esitetty vaatimus siirtomaa-ajan lain kumoamisesta. Hallitus on mm. käyttänyt uskonnollisia tekstejä lain säilyttämisestä väiteltäessä ja väittänyt homoseksin olevan vahingollista terveydelle ja yhteiskunnalle. Ylituomari ilmoitti perustelun olevan vain osa uskonnollista doktriinia. "Esittäkää meille tieteellinen raportti, jonka mukaan homoseksi tulisi kriminalisoida."

Hallitus on aikaisemmin esittänyt, että jos Section 377 poistettaisiin, se aiheuttaisi aidsin leviämistä ja että homoseksuaalisuus on "perverssin mielen" heijastumaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

************

Ehkä lakimuutoksen liikkeelle panevan merkittävimmän tapahtuman aiheutti kuuluisan suvun prinssi, joka tuli kaapista ulos. Ensin suku hänet hylkäsi ja teki perinnöttömäksi. Asiat ovat hiljalleen perheessä palanneet takaisin entisiin uomiinsa, vaikkakaan ei kokonaan. Tapaus herätti huomiota kansainvälisestikin. Talkshow-emäntä Oprah jopa kutsui hänet haastateltavakseen.

1 kommenttia

Intian liittovaltion hallitus on lähettänyt Delhin korkeimmalle oikeudelle kirjeen, jossa todetaan homoseksuaalisuuden olevan tulosta kieroutuneesta (perverssistä) mielestä ja sitä ei siksi pitäisi dekriminalisoida. Hallitus totesi, että jos sodomia-laki kumottaisiin Intiassa, sillä olisi syvälle käyvä kielteinen vaikutus Intian kulttuuriin.

LBGT-oikeuksia ajavat ryhmät ja AIDS-tukiryhmät kertoivat viime kuussa oikeudelle, että nykyinen laki on vanhentunut, haittaa kansalaisoikeuksia ja estää AIDS-tukiryhmiä tavoittamasta homoja.

Intiassa on arvioitu olevan 2,5 miljoonaa hiv-positiivista ihmistä.

Lähde: 365gay.com

***************

Nyt Intiassa aiheesta edes keskustellaan.