Latviassa uusi homovastainen kampanja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Latvialainen ilmaislehti Ritdiena on käynnistänyt homovastaisen kampanjan ja kirjoittanut avoimen kirjeen EU-parlamentille, ruotsalaisille poliitikoille ja yleisölle ja lehti haluaa, että pride ja kaikki homoseksuaalinen propaganda kielletään.

Viime kesän Riian Pride järjestettiin aitojen sisällä puistossa satojen poliisien vartioidessa. Prideen osallistui iso joukko suomalaisia ja ruotsalaisia. Suomesta olivat mukana kansanedustajat Anni Sinnemäki ja Oras Tynkkynen. Ruotsista oli mm. maahanmuuttoministeri Tobias Billström.

Nyt antihomokampanja kehottaa Billströmiä lopettamaan eikä hänen pidä enää kantaa Ruotsin lippua Latvian Pride-tapahtumassa. Ritdienan kirjeessä viitataan ruotsalaisen pastorin Åke Grenin näkemyksiin , joiden mukaan homot ovat yhteiskunnan syöpä. Kirje on täynnä homofobisia väitteitä. Pridet ovat kuulemma salaliitto, jolla pyritään homojen valtaannousuun ja diktatuuriin.

Ritdiena vastustaa sitä, että Ruotsin poliitikot ja homojärjestö RFSL sekaantuvat Latvian sisäpolitiikkaan. Kirjeessä vaaditaan, että myös Ruotsin hallituksen on lopetettava Pride-tapahtumien tukeminen myös Ruotsissa eikä homojärjestöille pidä antaa valtiontukea.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ritdiena-lehdellä oli keskeinen asema viime kesän Riian Priden aikana järjestetyssä vastatapahtumassa, jossa esiintyi tunnettuja latvialaisia musiikkialan tähtiä.

(Tietolähteenä mm. RFSL)

1 kommenttia

Latvian Priden järjestäjä on Mozaika-niminen järjestö. Marraskuussa Mozaika kertoi talousvaikeuksistaan. Tähän mennessä on saatu sen verran varoja kokoon, että on voitu pitää yhtä kokopäiväistä työntekijää, mutta nyt varat on loppu. Ilman ulkopuolista tukea toiminta vaikeutuu olennaisesti.
http://www2.mozaika.lv/?lang=2&mid=&rid=87