Ruotsin homoavioliitot myötätuulessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

YLE kertoo verkkosivuillaan (28.10.2007), että Ruotsin maltillinen kokoomus on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien avioliitot reilulla ääntenenemmistöllä. Puolue kannattaa myös lesbopareille oikeutta saada hedelmöityshoitoja julkisissa sairaaloissa ja homoparien oikeutta adoptoida lapsia.

Ruotsin seitsemästä valtiopäiväpuolueesta ainoastaan kristillisdemokraatit vastustavat homojen avioliitto-oikeutta. Hallitus tehnee nyt lausuntokierroksella olevasta asiasta lakiesityksen ensi vuoden alussa. Uuden lainsäädännön odotetaan menevän valtiopäivillä läpi selvällä enemmistöllä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Helsingin Sanomat kertoo verkkosivuillaan (21.1.2008 klo 17.49), että ruotsalaiset antavat tukensa samaa sukupuolta olevien avioliitoille. Uutisen mukaan 70% ruotsalaisista hyväksyy homoavioliitot. Tutkimuksen takana on tutkimuslaitos Sifo. Ruotsissa on valmisteilla laki samaa sukupuolta olevien parien avioliitoista. Hallituspuolue kristillisdemokraattien vastustuksesta lakiesitys on tulossa pääministeri Fredrik Reinfeldtin mukaan.