Ei käärmesalvoja yliopistoihin

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006


Saksalaiseen Marburgin yliopistoon on kutsuttu myös homojen parantajia pitämään esitelmiä psykoterapeutti-kongressin aikana. Asiasta on hälisty jo parin kuukauden ajan. Homojärjestöt ovat takajaloillaan. Yliopiston ei pitäisi tukea sellaista toimintaa.

Nyt myös osa tiedeyhteisöstä on noussut vastarintaan. Paratieteitä tieteellisesti tutkiva järjestö on ilmoittanut, että homojen parantaminen kuuluu pseudotieteisiin. Tällaiset näennäistieteet ja esoteeriset sisällöt ovat yhä enemmän saaneet jalansijaa yliopistoissa. Järjestöön kuuluu 800 tutkijaa eri tieteenaloilta.

Ensimmäisenä homoparantajiin Marburgin kongressissa kiinnitti huomiota homojärjestö LSVD. Ohjelmassa on kaksi seminaaria, joissa homojen parantamista käsitellään. Toisen järjestää suomalaista Aslania vastaava Wüstenstrom. Toisen seminaarin järjestää uskonnollinen järjestö. Molemmilla on kuitenkin evankelikaalinen tausta ja ne antavat neuvontaa seksuaalikysymyksissä. Järjestöt itse puolustautuvat, että ne haluavat vain auttaa, kun asiakas haluaa irti homoeroottisista tunteista.

Tutkijat asettuvat homojärjestö LSVD:n tueksi. Heidän mukaansa seminaarit mitä ilmeisimmin ovat uskonnollisesti värittyneitä. Se on samaa kuin riita darwinistien ja kreationistien välillä. Seminaareista yritetään luoda vaikutelma, että ne ovat "kovaa tiedettä".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkijoiden mukaan yliopiston pitää olla tieteen paikka eikä paikka käärmesalvojen markkinoinnille. Kyse ei ole mielipiteenvapauden rajoittamisesta, kuten kristilliset järjestöt helposti sanovat. Uskonnollisille järjestöille on paljon seminaarin pitopaikkoja myös yliopistojen ulkopuolella.

(Tagesspiegel)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!