Moldovasta positiivisia uutisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Moldovan pääministeri Vasile Tarlev ilmoittaa tukevansa kansalaisjärjestöjen toimintaa, jolla pyritään saamaan aikaan syrjinnän vastainen laki. Kansalaisjärjestöistä ovat mukana homojärjestö Centre GenderDoc-M, nuorisojärjestöjä, mustalaisjärjestö ja muita vähemmistöjärjestöjä.
(Lähde: QX)

Moldovan pääkaupungissa pride on kielletty jo kolmena vuonna kansainvälisistä vastalauseista piittaamatta. Huhtikuun lopussa pride-viikolla kuitenkin pieni ryhmä kokoontui kaupungintalon edessä. Puhujien joukossa oli mm. ruotsalainen Euroopan parlamentin jäsen Maria Carlshamre. Europarlamentista oli paikalla neljä ihmistä. Vastamielenosoittajat yrittivät keskeyttää puheet. Poliisi otti tilanteen rauhallisesti. Pride-tapahtuma sai kansainvälistä tukea sillä mielenilmauksia järjestettiin Washingtonissa, New Yorkissa, Bukarestissa, Varsovassa ja Tukholmassa.
(Lähde: Ranneliike)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Moldaviasta pakolaiseksi Skotlantiin


Moldavian tilanne katsotaan Euroopan unionin alueella sen verran tukalaksi, että moldavialainen homomies on saanut turvapaikan Skotlannista. Andrei Ivanov on 24-vuotias, ja hän väittää joutuvansa syrjityksi, jos hän palaa Moldaviaan. Poliisi on hakannut häntä, kun hän on kävellyt poikaystävänsä kanssa käsi kädessä. Hän sai vihiä uhkailuista ja väkivallasta ja hän pakeni rekan takaosassa yhdessä sisarensa kanssa.

Aluksi häntä ei hyväksytty pakolaiseksi, mutta hän valitti ja eilen päätettiin, että hän saa jäädä Glasgowiin. Prosessi vei viisi vuotta, Perusteluissa huomautettiin, että Moldaviasta on tietoa, jonka mukaan poliisi on homoja kohtaan väkivaltainen ja yleinen asenne on kielteinen.
http://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/2008/02/01/gay-asylum-seeker-wins-fight-to-stay-in-scotland-86908-20305477/