Tasa-arvovaltuutetun toimiala

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Virossa oikeusministeriö on ehdottanut, että tasa-arvovaltuutettu alkaisi seurata myös muiden kuin naisten ja miesten tasa-arvoasioita, siis venäläisten, homojen, mustalaisten, tummaihoisten, jne. Naisjärjestöt ovat nousseet vastarintaan. Omassa vastineessan järjestöt sanovat, että tasa-arvovaltuutetulla on niin paljon tekemistä naisten syrjinnän kanssa, että muut vähemmistöt hankkikoot omat tasa-arvovaltuutettunsa.
(Postimees)

Myös Suomessa on keskusteltu siitä, että tasa-arvovaltuutettu hoitaisi muitakin kuin naisten ja miesten tasa-arvoon liittyviä asioita. Ruotsissa on erityinen homovaltuutettu.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Krister
  • 24.10.2007, 12.19
Moi,

enemmän on keskusteltu siitä, että uudenman vähemmistövaltuutetun pitäisi käsitellä myös seksuaalisesta suuntautumisesta yms. johtuvaa syrjintää. Koko virka perustettiin lähinnä EU:n vaatimuksesta ja olisi aivan hyvin voitu rajata laajemminkin, jos olisi ollut kiinnostusta. Asia kyllä tulee taas ajankohtaiseksi, kun EU-sopimuksen uudistus tulee voimaan. Jo nyt EU:n uudistettu syrjintavirasto FRA käsittelee myös HLBT-asioita.

Näin työministeriö:

"Vähemmistövaltuutetun toimivalta on rajattu koskemaan etnisen syrjinnän valvontaa. Se ei siis koske syrjintää pelkästään kielen, sukupuolisen suuntautumisen, maailmankatsomuksen tai vammaisuuden perusteella. Näillä perusteilla tapahtuvan syrjinnän torjunta kuuluu edelleen muille viranomaisille, lähinnä ylimmille laillisuusvalvojille ja työelämässä työsuojeluviranomaisille."

Jään vain ihmettelemään mitä nuo muut viranomaiset ovat ja miten tehokasta heidän toimintansa tässä asiassa on.

Krister