Saksa: kulttuuriministeri paljasti lesboutensa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Saksan Hessenin osavaltion kulttuuriministeri Karin Wolff on paljastanut seurustelevansa naisen kanssa jo puolen vuoden ajan. Hessen on Frankfurtin ympärillä oleva osavaltio. Karin Wolff on kristillisdemokraatti, ja se on yksi asian kipukohdista. Toinen on se, että hän kulttuuriministerinä on puhunut lämpimässti luomisopista koulujen biologian tunneille. Hän itse oli aikaisemmin uskonnonopettajana.

Tiistaina monet evoluutiobiologit ärähtivät. Biologian opetukseen eivät kuulu uskonnollsiet dogmit ja myytit. Myös saksalainen tutkimusyhteisö (DFG) esitti näkemyksensä: Luomisoppi ei sovellu evoluution kuvaamiseen.

Luomisoppia kannattavat eniten fundamentalistikristityt, joille taas homoseksuaalisuus on kuin punainen vaate härälle. Wolff kuuluu kuitenkin prostestantteihin, eivätkä protestantit suhtaudu homosekusaalisuuteen yhtä kiihkeän kielteisaesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Eilen Welt-lehti otsikoi: Evankelinen kirkko opettaa raamatun vastaisesti biologian kysymyksissä.
---------------

Keskustelu lähti käyntiin, kun Saksassa Hessenin osvaltion kulttuuriministeri kertoi lesboudestaan ja samaan hengenvetoon vaaati kouluihin luomisoppia mukaan biologian oppitunneille.

Evankelinen kirkko ei tue kulttuuriministerin näkemyksiä. Uskonto ja biologia ovat eri aineita. Ei kulttuuriministerikään luomisoppia halunnut sellaisenaan kouluihin. Mutta hän väitti, että evoluutiolla ja luomisopilla on yhtymäkohtia. Hän selitti keskiviikkona kantojaan paikallisessa parlamentissa (maapäivillä) ja selitti, että tietämiselläkin on rajansa ja sitten tulee uskon vuoro. Ja se voidaan biologiassa tällä tavoin opettaa.

Teologian professori Münsterin yliopistosta moittii kulttuuriministeriä. Ministeri jättää huomioimatta, että biologia, filosofia ja uskonto ovat aivan erilaisia oppiaineita. Esim. fysiikka kuuluu profaaneihin (epäpyhiin) oppiaineisiin ja se käsittelee eri tavalla maailamnkaikkeuden rakennetta kuin metafysiikka, jossa uskonasioilla on pääpaino.

Toissa päivänä Hessenin osavaltion pääministeri (kristillisdemokraatti) puolusti kulttuuriministeriään (myös kristillisdemokraatti). Hänen mukaansa opetuksessa uskonasiat voivat täydentää biologian opetusta.
===============

Milloin meillä Suomessa aletaan ujuttaa metafysiikkaa luonnontieteiden opetukseen?
Kun poliitikko tulee kaapista


Homoutensa ”tunnustanut”poliitikko joutuu edelleen sietämään homovitsejä, ikäviä kirjeitä ja kondomeja ulko-ovessa. Jatkuvasti tämäntyylistä syrjintää. Saksalainen hmokansanedustaja Volker Beck kertoo Welt-lehdessä omia kokemuksiaan.

Hän tuli Saksan parlamenttiin ensimmäisenä avoimesti homokansanedustajana 1980-luvun lopulla. Häneltä poistettiin aluksi puhelin, koska parlamentin hallintoa häiritsi nimitys ”homoasioiden edustaja”. Kristillisdemokraattiset edustajat ähkivät hänen puhelinvastaajaansa. Työhuoneen ovesta löytyi auki rullattu kondomi. Kolme vuotta sitten, kun käsiteltiin ulkomaalaislakeja, Beck halusi ripeämpää toimintaa sanomalla ”Tulta persuksiin”. Saarlandin osavaltion kristillisdemokraattinen pääministeri käytti tuota sanontaa oitis kuvaamaan homoseksuaalitekniikoiden säädyttömyyttä.

Kaikesta tästä huolimatta Volker Beck sanoo, että on eduksi, että kansanedustaja on näissä asioissa rehellinen äänestäjiä kohtaan. Saksan parlamentissa on tusinan verran homoutensa tai lesboutensa myöntäneitä, mutta Volker Beck sanoo tuntevansa heitä noin 30.

Liberaalien kansanedustaja Michael Kauch sanoo, että useimmiten homopoliitikko pelkää uransa loppua, mutta niin ei ole käytännössä - ehkä kristillisdemokraatteja lukuunottamatta. On saavutettu sellainen yhteiskunnallinen hyväksyntä, ettei enää kohtaa näkyvää nöyryyttämistä. Kauch sanoo pitävänsä yhteyttä muihin homokansanedustajiin. Suljettujen ovien takana lausutuista loukkauksista hän kuulee yleensä vain kolmansilta osapuolilta. Suoraan kukaan ei enää loukkaa.