Gambiassa uhataan mestata kaikki homot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Druusi
  • 8

Uutistoimisto AFP:n gambialaisilta toimittajilta saamien tietojen mukaan länsi-Afrikkalaisen Gambian presidentti on uhannut mestata kaikki maassa asuvat homot, mikäli nämä eivät lähde pois Gambiasta. Presidentin mukaan hän aikoo leikata pään poikki kaikilta homoseksuaaleilta, jotka eivät lähde pois Gambiasta.

Seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia puolustavien ryhmien mukaan presidentin lausunnot ovat omiaan karkoittamaan maasta ulkomaisen avun ja turistit. Gambian talous on voimakkaasti riippuvainen turismista. Suomesta lomamatkoja Gambiaan tekee muun muassa Tjäreborg.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Lisäjuonteena on mielenkiintoista tietää, että tämä samainen Gambian presidentti kertoi tammikuussa löytäneensä parannuskeinon aidsiin. Parannuskeino perustuu yrttilääkkeisiin ja Koraanin säkeisiin. Näin kertoo Helsingin Sanomien verkkosivut. Wikipedia puoletaan kertoo, että "Jammeh uskoo itsellään olevan mystisiä voimia ja hän uskoo pystyvänsä parantamaan ihmisiä. Kyky on kuitenkin rajoitettu ja hän pysyy parantamaan vain kymmenen AIDS-potilasta joka maanantai ja torstai ja sata astmapotilasta lauantaina tai perjantaina".
Onko kyse taidokkaasta ympäröivään kulttuuriin sovitetusta populismista vai puhtaasta hulluudesta? Ei tiedä itkisikö vai nauraisiko...