Kroatiassa vuoden ensimmäinen homofobi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8

Kroatista harvoin kantautuu uutisia. Nyt kroatialainen gay-portaali gay.hr on valinnut Splitin-Makarskan alueen arkkipiispan Martin Barisicin vuoden homofobiksi. Hän on sanonut, että kaikki homot pitäisi panna kahden vuoden terapiaan. Viime pääsiäisenä hän julistuksessaan nimitti homoseksuaalisuutta ja Pride-paraatia ”elämän kivittämiseksi”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

AFP kertoo, että europarlamentaarikot ovat lähettäneet Kroatialle moitekirjeen. Kroatiassa suunnitellaan kouluopetukseen sellaista periaatetta, että avioliiton ulkopuolinen seksi on pahaksi terveydelle. Tällä tavoin esim. homojen seksi on tuomittavaa. Mepit sanovat, että tieto on lääketieteellisesti väärää ja puutteellista. Opetusministeriö on jo hyväksynyt opetussuunnitelman muutoksen ja se on nyt kierroksella terveysministeriössä. Katolinen kirkko tukee opetussuunnitelmaa. Kroatia on hakemassa EU-jäsenyyttä. Maassa on 4,5 miljoonaa ihmistä.
(queer.de)

Lukijakommenteissa on mukana yksi kroaatin kirjoittama kommentti: Maassa on paljon homofobiaa, mutta hallitus on periaatteesa homoystävällinen. Tilane eroaa paljon esim. Puolasta, jossa hallitus on homovihamielinen.
Onpas hauska idea tuo "vuoden homofobi". Toivottavasti moinen valitaan Suomessakin 17.5.