Kaikki homot moskeijaan!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Berliiniläinen homo- ja lesbojärjestö LSVD kertoi pari päivää sitten tiedotteessaan, että Neuköllnin kaupunginosan moskeijassa on avoimet ovet 3. lokakuuta, ja kaikkia homoja kehotetaan menemään sinne keskustelemaan muslimien kanssa homoavioliitoista ja homofobiasta.

Asia on herättänyt niin paljon huomiota, että useammat lehdet ovat jo kertoneet tästä operaatiosta. Tänä iltana mm. Berliner Morgenpost kertoo, että homot etsivät yhteenottoa (Konfrontation) muslimien kanssa. Käydään offensiiviin. Jo pitkään homojärjestöt ovat kritisoineet muslimijärjstöissä olevia homovihamielisiä virtauksia.

Homoja kehotetaan menemään avointen ovien päivään, ja siellä pyritään keskustelemaan homoliitoista ja homofobiasta. Moskeijan taustavoimana on turkkilais-islamilainen uskonnollinen laitos. Turkissa homojen ja lesbojen tilanne ei ole kehuttava. Toukokuussa oikeus kielsi Istanbulissa homojärjestö Lambdan. Ja Saksan muslimijärjestöissä kytee homovihamielisyys, sanovat saksalaiset homojärjestöt. Muslimi- ja arabiperheiden homolapsia on ajettu pois kotoa. Tämä on ongelma, jota ei voi sivuuttaa, sanoo LSVD:n tiedottaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huhtikuussa ilmestyi arabian- ja saksankielisessä ilmaisjakelulehdessä homovihamielinen kirjoitus, jossa kehotettiin välttämään homoja jopa niin tarkoin, ettei heitä pidä edes kädestä tervehtiä. Berliinin integraatiovaltuutettukin on lausunut, että jotain pitää tehdä. Hän suunnittelee paneelia homofobiasta.

Viime vuonna 15 moskeijaa osallistui avointen ovien tapahtumaan. Siellä oli esittelyjä, kirjamarkkinoita, näyttelyitä ja kansanperinteen esityksiä. Päivä syntyi Saksan muslimien keskusneuvoston aloitteesta, ja se järjestetty jo vuodesta 1997 alkaen. Berliinissä arvioidaan olevan 210 000 muslimia.

1 kommenttia

Dialogi epäonnistui


Moskeijassa oli avointen ovien päivä. 40 homoa kokoontui vaikeaan tehtävään: keskustelemaan homofobiasta muslimien kanssa. Paikalla on myös lehdistöä ja radio. Dialogi epäonnistui.

Homot eivät halunneet provosoida käsi kädessä kulkemalla, kiss-in-demostraatiolla tai muilla ulkoisilla merkeillä. Viisi poliisiautoa päivystää moskeijan edessä, mutta ei homojen takia.

Bali Saygili on turkkilaissyntyinen homo, joka haluaisi käynnistää dialogin. Ja dialogia syntyy homojen kesken ja homojen ja median välille. Mutta muslimihenkilökunta kiertää tämän joukon kaukaa. Kun kengät on otettu jalasta ja päästy sisätiloihin, sivuhuoneessa on Bekir Alboga, joka vastaa uskontojen ja kulttuurien välisestä yhteistyöstä turkkilais-islamilaisessa unionissa. Hänen kanssa voidaan vaihtaa mielipiteitä homoista. Hän sanoo, että islamin oppien mukaan ovet ovat auki myös homolle. Hän korostaa olevansa kaikenlaista syrjintää vastaan. Mutta samaan hengenvetoon painotetaan, että homoseksuaalisuus on vastoin islamia. Mitään rangaistuksia ei kuitenkaan säädetä.

Muslimihomoja he eivät pysty auttamaan. Siihen eivät vapaaehtoistyöntekijöiden voimat riitä islamilaisissa seurakunnissa. Kun homot tarjoavat yhteistyötä, muslimiseurakunnan edustajat jättävät vastaamatta ja kiirehtivät pois.

(Spiegel, Neues Deutschland)