EU perussopimus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Puolassa piispat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä siitä, että EU-perusasiakirjassa kielletään homojen syrjintä. Piispat pitivät kokoustaan torstaina. Piispat haluavat, että Puolan uusi hallitus entisen tapaan suhtautuu varauksellisesti EU-sopimukseen.

Uusi Tuskin hallitus suhtautuu kuitenkin EU-sopimukseen positiivisesti ja aikoo allekirjoittaa sen Lissabonissa joulukuun 13. päivänä. Ratifiointi tulee Puolan parlamenttiin joskus myöhemmin.

Piispat sanovat, että homoja ei voi suvaita, koska suvaitseminen merkitsee myös kunnioittamista. Näin sanoi arkkipiispa Henryk Muszynski Gnieznosta (Gnesen). Katolinen ei voi kunnioittaa virheen- tai synnintekijää. Piispassa herättää huolta perussopimuksen kohta, jossa avioliitto ja perhe on erotettu toisistaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Piispat näkevät perussopimuksessa myös hyviä puolia, esim. eettis-sosiaaliset periaatteet. Kirkon vaikutus mainitaan eurooppalaisten valtioiden kehityksessä olennaisena. Kirkot arvioidaan tärkeämmiksi kuin modernit uskonlahkot.

Piispat eivät kuitenkaan asetu poikkiteloin perussopimusta vastaan. Se on ollut kompromissien tulos. Halutaan kuitenkin ilmaista, mitkä kohdat sopimuksessa eivät ole oikein.
http://diestandard.at/?url=/?id=1194863272250

1 kommenttia

Puolan lhbt-ryhmät toteavat maan uuden pääministerin pettäneen heidät. Ensimmäisessä puheessaan parlamentille Donald Tusk ilmoitti, ettei hänen hallituksensa allekirjoita EU:n perusoikeuksien peruskirjaa. Hän oli ennen vaaleja luvannut, että jos hänen puolueensa muodostaa hallituksen, se allekirjoittaa sopimuksen. Peruskirja takaa kansalaisten perusoikeudet vähemmistöille allekirjoittajamaissa. Homot kuuluvat näihin vähemmistöihin.

Puolan homot tukivat vaalitaistelussa aktiivisesti Tuskia hänen pyrkimyksessään voittaa konservatiivinen Laki & Oikeus -puolue.

Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari Thomas Hammarberg totesi aikaisemmin tänä vuonna, että Puolan hallituksella oli kauhistuttavan pitkä "ansioluettelo" homojen ja lesbojen kielteisessä kohtelussa.

Lähde: 365gay.com