Saksassa räppäristä rikosilmoitus

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 5

Saksalainen räp-artisti G-Hot kehottaa laulussaan ”Keine Toleranz” väkivaltaan homoja kohtaan. Berliiniläinen naisräppäri teki rikosilmoituksen. Levy-yhtiö antoi G-Hotille potkut. Ilmoituksen poliisille tehnyt laulaja sanoo, että hän kuunteli biisin ja oli hyvin järkyttynyt sen sisällöstä: ”Suuri osa homofobisesta ja seksistisestä räpistä tulee Berliinistä, mutta tämänkaltaista en ole vielä kuullut”.

Laulu hyökkää yksiselitteisesti homoja vastaan ja siinä sanotaan mm. että leikataan niiltä kalu pois. Laulussa kehotetaan lyömään rautaputkella. Homot eivät ansaitse elämää.

Rikosilmoituksen tehnyt laulaja törmäsi biisiin internetissä. Hän sanoo, että häntä järkytti se, ettei kyseessä ole mikään pikku studion outo tyyppi, vaan eturivin räp-laulaja Saksassa. Hänen videoitaan esitetään jatkuvasti MTV:llä ja VIVAlla. Biisi ei ole pelkästään syrjivä. Siinä kehotetaan väkivaltaan. Se on natsi-ideologiaa. On valitettavaa, että tuollainen ideologia saa piilopaikan ja julkisuutta vihalleen räp-musiikissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilmoituksen tehnyt laulaja on käynyt myös keskustelufoorumeilla ja nähnyt, että G-Hot saa ymmärtämystä. Siitä huolestuneena hän teki ilmoituksen, jotta asia tulisi laajempaan tietoon. Nyt ei pidä katsoa poispäin vaan pitää reagoida. He ovat natseja räpin valepuvussa. Berliinin poliisin rikosasiainvirasto sanoo,että laulussa kehotetaan väkivaltaan ihmisryhmää vastaan.

Laulu on poistettu internetistä. Levy-yhtiö ilmoittaa lehdistötiedotteessaan, että se ei halua olla missään tekemisissä niiden näkemysten kanssa, joita G-Hot edustaa. G-Hot ei enää kuulu heidän taiteilijakuntaansa.

5 kommenttia

G-Hot on 24-vuotias turkkilaissyntyinen räp-laulaja. Oikea nimi on Gökhan Sensan. Kiistanalainen laulu on kuulemma vielä kuunneltavissa Youtubessa. G-Hot kasvoi turkkilais-saksalaisessa perheessä. Hänellä on neljä sisasta. Äiti on saksalainen, isä turkkilainen. Hänen uransa huippu alkoi 2005, kun hän teki sopimuksen levy-yhtiönsä kanssa. Hän on olluit myös graffiti-taiteilija salanimellä SPOK.

Kuva:
http://www.gayboy.at/news/11690

EDIT: video on poistettu youtubesta illan aikana.
Uutinen on nopeasti päivän kuluessa levinnyt internetissä. Siellä on jo useita sivuja, joissa asiaa selvitellään. Lukijakommenteissa on kannanottoja puolesta ja vastaan. Yksi kommentti asain paljastajasta: Vitun lesbo. Toinen sanoo, että tällaisen räp-artistin ura on nyt katkolla.
http://blog.hiphop.de/entry.php?u=courtmasta&e_id=9392

Hiphopin homovastaisuudesta on puhuttu viimeisen vuoden aikana paljon. Myös täällä ranneliikkessä asiaa on käsitelty useammassakin keskusteluketjussa.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=4577