Venäjän vaikea tilanne

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Moskovassa homojen tilanne säilyy yhtä vaikeana kuin aikaisemminkin. Tänään oikeus on ilmoittanut päätöpksensä. Se ei salli sateenkaarijärjestön rekisteröintiä.

Kaikki homojen ja lesbojen mielenosoitukset on keskeytetty mennneen vuoden aikana väkivalloin ja oikeudessa on kaikista rapsahtanut sakkoja.
(GayRussia)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Nyt on maaliskuussa Venäjällä tulossa presidentti vaalit ja tilanne homokansalle tule vielä vaikeampi jos presidentiksi vaalitaan Medvedjevin.
Pietarin GLBT-elokuvajuhlat


Tarkovskin elokuvissa tunnetuiksi tullut näyttelijä ja elokuvaohjaaja Nikolai Burlyajev (s. 1946) vastustaa jyrkästi, että Pietarissa järjestettäisin GLBT-filmifestivaalit. Sellainen festivaali on hänen mukaansa kiellettävä. Homous on synti ja sairaus, yhtaikaa. Filmijuhlia on suunniteltu lokakuulle. Burlyajevin mukaan se on provokaatio, joka raunioittaa Venäjää, sen tapoja ja perinteitä. Lisäksi se heikentää entisestään Venäjän väestötilannetta.

Homot on hoidettava kuntoon, eikä heidän tekemisiään pidä ylistää ja mainostaa. Moskovan pormestari Luzkov on toiminut näissä asioissa esimerkillisesti.

Venäjällä on tähän mennessä kielletty kaikki ulkoilmatilaisuudet. Nyt kieltoja vaaditaan jo kulttuurin alueelle. Burlyajev ihmetteli, miksi filmijuhlien järjestäjät eivät paljasta nimiään julkisuuteen

(GayRussia.ru)