Raakaa väkivaltaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Berliinin suositussa kruisailupuistossa Tiergartenissa Siegessäulen lähistöllä oli viime yönä vakavia pahoinpitelyitä. Yksi mies on tehohoidossa. Pahoinpitelyt tapahtuivat klo 23:n ja 1:n välillä Holzbrückellä Bremer wegillä. Silminnäkijät hälyyttivät poliisin, kun he olivat tulleet yhden loukkaantuneen avuksi. Poliisit tutkivat seudun ja löysivät vaikeasti loukkaantuneen pusikosta. Myös yksi asunnoton puistossa nukkuja hakattiin.

(Queer.de)

Sunnuntai-iltana Lyypekin cruising-puistossa, vallituksilla, oli raiskaus. Tuntematon houkutteli 28-vuotiaan pusikkoon ja lähestyi takaapäin. Uhri ei nähnyt tekijää. Tapahtuman jälkeen uhri harhaili 2 tuntia kaupungilla ennen kuin eräs tuttava ohjasi hänet poliisin puheille. Mies vietiin rikoslääketieteelliseen tutkimukseen DNA-analyysejä varten.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Heinäkuun 12. päivänä tapahtui Berliinin Friedrichshainin puistossa, ns. "Satusuihkulähteen" lähellä hyökkäys ja pahoinpitely, jossa heteromies hakattiin sairaalakuntoon. Lehdet julkaisivat siitä uutisia otsikolla "Heteromiestä luultiin homoksi". Tapahtumapaikka on homojen cruising-aluetta. Kahden lapsen isä Markus Bauer (38) kertoo, mitä tapahtui. Hän oli matkalla konsertista kotiin polkupyörällä ja joutui pysähtymään ja ilmeisesti käymään pusikossa pissalla. Kun hän tuli takaisin, 20 saksalaisnuorta, iät 15-20 vuotta, ympäröi hänet. Nuoret puhkuivat vihaa: "Hintti, et pääse täältä elävänä". Häntä hakattiin ja potkittiin. Hän sai monelaisia vammoja ja hänet pelasti kaksi homomiestä. Poliisi oli hidas. Luvattiin, että kahden tunnnin päästä ollaan paikalla. Nyt asian tutkinta on siirretty osavaltion rikospoliisille.

Myös Tiergartenin pahoinpitelyt kohdistuivat homoihin, mutta poliisi ilmoittaa tutkivansa vain ryöstöjä. Kukaan hakatuista ei ole ilmaissut kuuluvansa johonkin tiettyyn ihmisryhmään. No, poliisi kuitennkin on yrittänyt selvitellä kokonaiskuvaa, poliisi löysi yhden vaikeasti loukkantuneen pusikosta. Nyt selvitellään mm. mahdollista maahanmuutajanuorten osuutta asiaan.

Homojen väkivlatapuhelimesta kerrotaan, että rankat pahoinpitelyt ovat lisääntyneet kahden viime vuoden aikana. Syynä voi tietenkin olla sekin, että ilmoituskynnys on laskenut, kun väkivaltapuhelin on mainostanut toimintaansa.

(Neues Deutschland)

Lehden kolumnisti kauhistelee, että poliisi on suhtautunut perheenisän hakkaamiseen hyvin väheksyvästi. Partiota ei saatu paikalle ja tutkimuksia ei aloitettu ennen kuin silminnäkijät ottivat yhteyttä osavaltion poliisiin. Yhteiskunnassa elävä homofobia ei kuitenkaan ole poliisiasia, vaan yhteiskunnallinen ongelma. Mitä tehdä, jos käsi kädessä kulkevaa homo- tai lesboparia syljetään keskellä katua päivänvalossa.

Homopoliiisien yhdistys VelsPol vaatii, että poliisiin on perustettava homo/lesboasioita käsittelevä virka. Tällä hetkellä hyökkäyksiä homoja ja lesboja vastaan tapahtuu lähes päivittäin. Poliisi ei ole kuitenkaan ole ajantasalla ja hlbti-väki ei mielellään tule tekemään rikosilmoituksia. Homo- ja lesboasiamies poliisissa helpottaisi tilannetta.
Hyökkäyksessä pahimmin loukkaantunut 48-vuotias mies on edelleen keinotekoisessa koomassa. Poliisi etsii kolmea tekijää. Kahdesta on tietoja: toinen 18-20-vuotias, pituus 165-170 senttiä, hoikkavartaloinen, kaakkoiseurooppalainen aksentti , toinen taas 20-25-vuotta, 170 senttiä, lyhyt tumma tukka, eteläeurooppalainen ulkonäkö. Kuvaukset viittaavat ilmeisesti Balkanille.