Wien: poliisin ja homopiirien neuvottelu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Wienissä vihreiden kaupunginvaltuutettu Marco Schreuder kertoo, että hän on toistuvasti saanut valituksia Wienin poliisin käyttäytymisestä homopaikoissa. Kaupunginvaltuutettu ehdotti keskustelua poiisin johdon kanssa, ja kokous pidettiin eilen.

Mukana olivat Wienin poliisikomandantti ja poliisin ihmisoikeusvaltuutettu. Mukaan oli kutsuttu myös baarien ja saunojen omistajia (Village, Why Not / Felixx / Mango / Sportsauna, Alte Lampe, Café Willendorf, Wiener Freiheit, Sling). Lisäksi oli paikalla homopoliisien yhdistyksen edustaja ja kaupungin HLBTI-syrjintätoimiston edustaja.

Hyvä palaveri, kommentoi Marco Schreuder. Homofobia tunnistetaan hyvin poliisijohdossa. Poliisi lupasi selvittää yksittäisiä tapahtumia. On kuitenkin oltava tarkkana ja erotettava homofobia normaalista poliisitoiminnasta. Mutta yksittäisillä poliisimiehillä varmasti on homofobiaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ennakkoluuloja on kummassakin leririssä, se myönnettiin. Seuraava tapaaminen sovittiin ensi vuoden puolelle johonkin homopaikkaan. Schreuder toivoi, että poliisit tuntisivat paremmin gaymaailmaa. Homopiireissä toivotaan, että poliisiin on hyvä suhde ja että mahdolliset homohakkaajat ja homobaareissa vaanivat väkivaltaiset tyypit saadaan ajoissa kiinni. Siinä olisi mahdollisuus yhteistyöhön.

Monikaan homo ja lesbo ei tiedä, että Wienin poliisissa toimii ihmisoikeusvaltuutettu.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!