Homofobiaa Ruotsissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 10

Uusnatsi sai kolmen kuukauden vankilatuomion hyökkäyksestään ruotsalaisen sateenkaarijärjestön RFSL:n toimistoon 20. päivä toukokuuta viime vuonna. RFSL:n jäsenet olivat kerääntyneet seuraamaan Euroviisuja. Tuomio tuli avunannosta hyökkäykseen. Hänen kaverinsa sai kuusi kuukautta hyökkäyksestä.

Molemmat olivat oman kertomansa mukaan tulleet paikalle keskustellakseen politiikasta. He olivat tapahtumahetkellä myös juovuksissa.

http://www.thelocal.se/6967/20070411/

**************

NMKY-NNKY-partiolaisten konfirmaatioleirille kieltäydyttiin hyväksymästä lesbonaista työntekijäksi. Järjestö suostui maksamaan valituksen jälkeen korvauksen lesbonaiselle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.thelocal.se/6694/20070315/

************

Vihreää valoa homoavioliitoille Ruotsissa.

Nyt tehty ehdotus antaisi papeille oikeuden kieltäytyä vihkimästä samaa sukupuolta olevia pareja. Ruotsissa monet uskonnolliset yhteisöt ovat vaatineet, että avioliitto pitäisi koskea vain miestä ja naista. Nykyistä parisuhdelakia ehdotetaan muutettavaksi avioliiton sallivaksi.

http://www.thelocal.se/6757/20070321/

10 kommenttia

Mies hyökkäsi tänään klo 16 Suomen aikaa kirveen kanssa Tukholmassa homojärjestö RFSL:n tiloihin. Kohteena oli yksi henkilökuntaan kuuluva nainen. Aluksi keskusteltiin rauhassa, mutta sitten hän hyökkäsi kirveen kanssa. Polisii nappasi tekijän. 40-vuotias nainen vietiin Karoliniseen sairaalaan. Hän voi olosuhteisiin nähden hyvin. Hänelle tehdään kalloröntgen.
(rfsl)
Norrmalmin poliisi vahvistaa, että kyseessä oli todennäköisesti viharikos. Miestä on kuulussteltu ja asia on siirretty viharikosryhmään. Mies on sanonut jo pari viikkoa suunnitelleensa tekoaan. Hänet todennäköisesti vangitaan lähipäivinä. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut 40-v nainen ei saanut vakavia vammoja.