Homofobian vastaisia tapahtumia eri maissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12

Turkki


Turkin pääkaupungissa, Ankarassa, järjestetään lauantaina marssi homofobiaa ja transfobiaa vastaan, ja mukana on Europarlamentin englantilainen meppi Michael Cashman. Turkissa on viime vuosina yritetty vaientaa homojärjestöt käynnistämällä niitä vastaan oikeudenkäyntejä. Yksi oikeudenkäynti on kevään alkupuolella ollut Istanbulissa. Lauantain marssi alkaa ihmisoikeusmonumentilta ja päättyy parlamentin eteen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ankarassa marssitaan homofobian vastaisena päivänä. Marssin aikana kannetaan ainoastaan sateenkaarilippua,.
(UkGayNews)

Viime kuussa hlbti-järjestöjä ratsattiin, ja syytöksenä oli prostituution levittäminen.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=6283

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

12 kommenttia

Berliini


Homofobian vastaisena päivänä järjestetään Berliinissä suudelmamarathon. Klo 16 (Suomen aikaa) homot ja lesbot kokoontuvat Frankfurter Alleen S-rautatieasemalle ja suutelevat toisiaan näkyvästi mottonaan: "Protect every Kiss". Klo 18 sama näytelmä toistuu Neuköllnin raatihuoneella. Neukölln on tullut tunnetuksi siitä, että se on erityisen homofobista aluetta, ja pahimmat nuorisojengit ovat ilmoittaneet, että se on homoille "no-go-area".

Pride1-gayradio lähettää tapahtumapaikoilta suoraa radiolähetystä netissä.

Jo aamusta alkaen Schönebergin raatihuoneella on seminaari: "Voidaanko homoja paremmin suojella väkivaltaa vastaan".
Karjala

Karjalan tasavallassa on julkaistu pamfletti homofobiaa vastaan. Hankkeen taustalla on ihmisoikeusryhmä Molodezhnaya. He ovat yhdessä Karjala-piiri -nimisen ryhmän kanssa kiinnittäneet huomiota suvaitsemattomuuteen homoseksuaaleja kohtaan. Tekijäjoukko näyttää asiantuntevalta. Tekijöinä on filosofian tohtori, journalisti, psykoterapeutti, ym. Pamflettiin on saatu tukea ILGA-Europelta. ILGAan kuuluu jo yli 10 venäläistä homo- ja lesboryhmää.