Ukrainassa osoitetaan mieltä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Kiovassa Ukrainassa oli viime perjantaina mielenosoitus homoja vastaan. QX:n mukaan järjestäjänä oli uskonnollinen lahko "Jumalan lähettiläät". Se lienee samaa joukkoa kuin Riikan New Generation. Mielenosoituksessa vaadittiin, että presidentin ei tule allekirjoittaa lakia, joka antaa homoille ja lesboille samoja oikeuksia kuin muilla ihmisillä. Mielenosoituksessa oli mukana paljon lapsiperheitä ja Ukrainan tv:n uutisvideossa lapset ovat näkyvästi esillä. Koko Ukrainassa on ollut käynnissä nimien keruu syrjinnän vastaista lakia vastaan, ja on saatu kokoon 20 000 allekirjoitusta. Tv:n uutisjuttu:
http://www.youtube.com/watch?v=upQHXpQck7s

Mielenkiinnolla seurataan myös sitä, miten tuleva hallitus suhtautuu HLBT-kysymyksiin. Ilmeisesti länsimielinen koalitio voitti vaalit niukasti ja muodostaa hallituksen. Merkitseekö se parempia oloja HLBT-väestölle?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Ukrainassa on tiukasti homovastainen ilmapiiri. Juuri tehdyn mielipidekartoituksen mukaan yli puolet kansalaisista vastustaa homoliittoja. 60% vastustaa sitä, että homo toimisi lasten kasvattajana. Tutkimuksessa haastateltiin 1200 ihmistä. Viiden vuoden aikana homofobia on lisääntynyt, sanoo tutkimuksen johtaja.

(Gayrussia)