Homojen ja lesbojen jalkapallofaniklubit

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006

Suunta on selvä. Yhä useammat homojen ja lesbojen jalkapallofaniklubit pyrkivät näkyviin, vaikka vastustus on kovaa. Aktivistit eivät kuitenkaan luovuta. Spiegel-lehti raportoi asiasta viikko sitten.

***

Tuntuisi pahalta, jos joutuisi hakatuksi. Mutta vähintään yhtä pahaa olisi, jos esim. omalle äidille soiteltaisiin ja häntä uhattaisiin. Christian Decker (25) on joutunut miettimään, minkälainen ongelma syntyy jalkapallosta ja yksityiselämästä. Hän on saanut internetissä nimettömän murhauhkauksen. Nettiin on myös pantu hänen kuvansa luvattomasti.

"Sen asian kanssa on vain elettävää", sanoo Christian. Ja syy on se, että hän on jalkapallofani ja homo. Hän on opiskelut lakia ja saanut jo asemaa journalistina. Sen takia hänet varmaan nimitettiin Stuttgartin Junxx –jalkapallofanikerhon johtoon.

Päällisin puolin Stuttgarter Junxxin jäsenet ovat kuin keitä tahansa jalkapallofanilaisia. Mennään stadionille. Lauletaan lauluja ja huudetaan muiden mukana. Mutta Junxx on myös poliittinen järjestö. Christian muistaa, kun hän oli ottelussa FC Baijeria vastaan 2007. Yhtäkkiä stuttgartilaiset fanit alkoivat raivota vastapuolen maalivahdille: "Michael Rensing on homo". Christian oli usein kuullut näitä huutoja, ja ne olivat sattuneet kipeästi kuin korvapuusti. Se sai hänet nousemaan vastarintaan. Hän tunsi katsomossa itsensä syrjityksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Christianin homous ei ole ollut mikään ongelma. Hän tiesi sen jo 17-vuotiaana, eikä se kotonakaan ole ollut mikään ongelma. Hän on esiintynyt äitinsä kanssa Sternissä lehtijutun kuvassa. "Monellakaan ei ole ollut yhtä helppoa kuin minulla", hän sanoo. Eräs hänen ystävänsä joutui muuttamaan kotoa, kun paljastui, että tämä kuuluu homojalkapallofanikerhoon.


HertaJunxx on toinen homojen ja lesbojen jalkapallofanikerho. Werner Pohlenz on siinä aktiivinen. Werner toimii uutistenlukijana. Hänen syvä, selkeä äänensä on hänen pääomansa. Hän on mielellään yhdessä muiden fanien kanssa ja kun on kyseessä homo/lesbofanikerho, siellä voi vapaasti keskustella vaikka pelaajien tukkalaitteista.

Kaikki eivät pidä heidän läsnäolostaan katsomoissa. On vaadittu että heidät pitää eristää. Heillä on mukanaan sateenkaaribanderollit ja yhdistyksen lipussa lukee selkeästi: Jalkapallo on kaikkea —myös homo. Tällä tavoin homot tulevat näkyviin kaikkialla.

Gerd Eiserbeck on poliisi. Hänet outattiin työpaikalla ilman hänen omaa haluaan. Esimies reagoi niin, että jos jollakulla on ongelmia homoasian kanssa, pitäköön suunsa kiinni. Työtoverit arvostavat häntä, perhe ei tiedä hänen homoudestaan. Sitten saatiin idea perustaa Herta-Junxx vuonna 2001, kun asiasta oli kirjoitettu netin keskustelufoorumeilla ja Siegesäule-lehdessä. Jalkapallojoukkue tuki ja jäsenmäärä alkoi kasvaa. Yksi pelaaja on jopa käynyt pikkujouluissa vieraana.

Sen jälkeen vastaavanlaisia faniklubeja on syntynyt useampaankin kaupunkiin.

(Spiegel)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!