Slovakian tilanteesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Slovakiasta harvoin tulee uutisia. Nyt on tullut yksi Budapestin kautta:

Slovakia on tunnettu homojen oikeuksien vastustamisesta. Paikallinen homojärjestö Inakost vaati torstaina, että Bratislavan hallituksen on aloitettava rekisteröidyn parisuhteen lainvalmistelutyö. Maata hallitsee tällä hetkellä sosiaalidemokraattinen Smer-puolue, joka sai vaaleissa lähes 30% äänistä. Toisena vaaleissa olivat kristillisdemokraatit 19%:n ääniosuudella. Syrjintälaki saatiin vuonna 2004.

Aktivistit Ivo Slavka ja Julius Kolenic sanoivat, että Slovakiassa yhä enemmän on alettu hyväksyä ajatus rekisteröidyistä parisuhteista. Päähallituspuolue Smer kuuluu Euroopan unionin sosialistiseen ryhmään, ja siellä edellytetään, että kaikki mukana olevat eri maiden puolueet tukevat vähemmistöjen oikeuksia.
Lähde: http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/4064

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Homojen asemasta Slovakiassa on edelleen vaikea puhua. Slovakia on osa entistä Tsekkoslovakiaa, pääkaupunkina Bratislava. Slovakia on ollut yksi homo-Euroopan murheenkryyni. Kuitenkin Unkarin uusi laki ja läheisyys alkaa vaikuttaa myös Slovakiassa.

Slovakialainen homojärjestö lähetti pääministerille avoimen kirjeen ja järjesti tiedotustilaisuuden. Pääministeri Robert Fico ilmoitti, että homojen ongelmat eivät kiinnosta eikä yleinen mielipide ole homoista kiinnostunut. On monia paljon tärkeämpiä asioita, kuin samaa sukupuolta olevien liitot, hän kertoi keskiviikon istunnon jälkeen. Hän syytti homojärjestöjä, että nyt vain yritetään saada aikaan keinotekoinen häly. Hallituksen tärkeät asiat ovat kuitenkin muualla kuten Euroasioissa.

Homojärjestö ihmettelee, että hallitusta johtaa sosialistinen puolue, ja Euroopassa sosialistiset puolueet yleensä ovat asettuneet puolustamaan homojen oikeuksia. Slovakian sosialistit eivät kuitenkaan ole aktiivisesti europarlamentin sosiaalidemokraattisessa ryhmittymässän, koska sosialistit liittoutuivat hallitukseen homofobisen kansallisen puolueen kanssa.

Joissakin puolueissa on edustajia, jotka ovat luvanneet nostaa homojen oikeudet esiin parlamentissa. Novu Cas -sanomalehti muistuttaa, että homot elävät joukoissamme, pidämme heistä tai emme. Se on hyvä pääministerin muistaa.

Hatter.hu